Αμρ Ουάρντα: Εκανε τα πάντα στο γήπεδο και... γουστάρει ΠΑΟΚ και Γκαρσία!

Χάρης Δημαράς14 Ιανουαρίου 2021

«Είναι ώρα να παίξω ποδόσφαιρο. Ολοι κάνουν και μαθαίνουν απο τα λάθη τους, κι εγώ έμαθα από αυτά και είμαι έτοιμος 100% για να κάνω τους φιλάθλους μας χαρούμενους. Δε θέλω κανείς να φοβάται. Είμαι στο σωστό μέρος. Μίλησα με τον προπονητή, σέβομαι απεριόριστα τη δουλειά του και όλου του προπονητικού τιμ και είμαστε εδώ μαζί για να ανεβάσουμε τον ΠΑΟΚ». 

Τάδε έφη Αμρ Ουάρντα τη μέρα της παρουσίασής του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τη μέρα της... τρίτης επιστροφής του, για να είμαστε πιο ακριβείς, γιατί ο Αιγύπτιος έχει πάρει άλλες τρεις ευκαιρίες στο παρελθόν, αλλά δεν τις αξιοποίησε, αφού κανένας από τους προηγούμενους προπονητές δεν τον ήθελε στον ΠΑΟΚ, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς και της έλλειψης πειθαρχίας. 

Τώρα, φαίνεται πως όλα είναι διαφορετικά. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει μιλήσει επανειλλημένως μαζί του και, όλοι λένε ότι έχει βρει το κουμπί του. «Δεν είναι δύσκολο να τον κοντρολάρεις, αρκεί να ξέρεις τον τρόπο», λένε όσοι τον ξέρουν. Πρόσφατα παλιός του συμπαίκτης είχε πει: «Αν τον κάνεις να νιώσει σημαντικός για την ομάδα, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα». 

Πράγματι, σε αυτή την πρώτη του περίοδο με τον ΠΑΟΚ, ο Αμρ δείχνει διαφορετικός, παθιασμένος, αλλά γνωρίζοντας τα όριά του και απόλυτα ικανοποιημένος με την ομάδα. Και στο πρώτο του γκολ, στο Περιστέρι, έτρεξε να το πανηγυρίσει με τον Πάμπλο Γκαρσία, μια διόλου τυχαία επιλογή. Τον πιστεύει και ανταποδίδει την εμπιστοσύνη.  


Και χθες, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Αιγύπτιος άσος μιλώντας έξω από το γήπεδο εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον: «Γινόμαστε κάθε φορά και καλύτεροι. Είμαστε ικανοποιημενοι για το δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Συνεχίζουμε. Είμαστε μεγάλη ομάδα, όλα γίνοναι για κάποιο λόγο. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα».


Το εντυπωσιακό στοιχείο του χθεσινού αγώναγια τον Ουάρντα, πάντως, δεν ήταν ότι πήρε μόνο την κεφαλιά από την οποία προήλθε το γκολ του Ινγκασον μετά την απόκρουση του Σα. Είναι ότι έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Ετρεξε, μάρκαρε ψηλά, πάτησε περιοχή, οργάνωσε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική: Τρέχει και με αυταπάρνηση σώζει την μπάλα πριν περάσει την πλάγια γραμμή. Ο Αμρ τα δίνει όλα και φαίνεται πως πραγματικά γουστάρει. 

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά το ματς ρωτήθηκε για την παρουσία του Αιγύπτιου και απάντησε: «Ξέρει πού ήρθε, έχει ποιότητα θα βοηθήσει πολύ». 

(στο 03.18)

Τα στατιστικά του μπορεί να τα βελτιώσει.  Ο Αιγύπτιος είχε 6 κερδισμένα φάουλ (τα περισσότερα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ), 8 πάσες, 0/2 γεμίσματα, 1 κλέψιμο, 2 τελικές, 9 λάθη. Χρειάζεται βελτίωση, όπως ομολογεί ο ίδιος, αλλά και ο Γκαρσία, τα πρώτα δείγματα πάντως είναι άκρως θετικά. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.