Αμρ Ουάρντα: Τελικά θα καταλάβει πόσο αδικεί τον εαυτό του;

Γιώργος Ηλιάδης30 Απριλίου 2020

Ο Γιόχαν Κρόιφ, σε μία από τις πολλές ρήσεις του πάνω στο ποδόσφαιρο είχε πει: «Το δυσκολότερο πράγμα για τους παίκτες και τους ανθρώπους είναι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα για να καταλάβουν». 

Η συγκεκριμένη φράση ταιριάζει γάντι στον Ουάρντα, καθώς αρκετές φορές έχει δώσει δικαιώματα, είτε για την εξωγηπεδική του ζωή, είτε για τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα του. Εχει τσακωθεί με προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους, λόγω της παρορμητικότητας που τον διακατέχει σαν άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά , το ταλέντο του είναι αποδεδειγμένα αδιαμφισβήτητο, ενώ δεν παύει να είναι από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στον ελληνικό χώρο.

Είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα, όχι μόνο για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Εχει δείξει πολλάκις τις ποδοσφαιρικές του αρετές σε όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε, με μοναδική εξαίρεση τον ΠΑΟΚ.

Το Metrosport.gr κάνει αναδρομή στον παίκτη και άνθρωπο, Ουάρντα, σε αυτά τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην χώρα μας.

Τα αγωνιστικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα 

Όπως προαναφέραμε, το ταλέντο του είναι αποδεδειγμένα αδιαμφισβήτητο. Είναι ικανός να καλύψει κάθε θέση στην επίθεση πλην του φορ. Μπορεί να κάνει τα πάντα στην μικρή περιοχή του αντιπάλου, να μοιράσει ασίστ που ξεκλειδώνουν την αντίπαλη άμυνα και φυσικά όποτε του παρουσιαστεί ευκαιρία, να σκοράρει. Με βασική προϋπόθεση, ότι θα έχει έναν ελεύθερο ρόλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, ο οξύθυμος χαρακτήρας του, έχει επιπτώσεις και στους αγώνες. Δέχεται πολύ εύκολα κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από αρκετά παιχνίδια, των ομάδων που έχει αγωνιστεί. Xαρακτηριστικό είναι πως στα πέντε χρόνια παρουσίας του σε ελληνικούς συλλόγους, έχει δεχθεί 29 κίτρινες κάρτες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει έρθει αντιμέτωπος και με την κερκίδα.

Οι παρουσίες του σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Λάρισα

Στα πρώτα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, με την φανέλα του Παναιτωλικού, κατέγραψε 10 γκολ και 6 ασίστ, σε 45 εμφανίσεις. Ο Αιγύπτιος άσος αποδείχθηκε εξίσου κομβικός και με τον Ατρόμητο, αφού έκανε πράματα και θάματα, με την ομάδα του Περιστερίου. Συγκεκριμένα σε 42 συμμετοχές, είχε 13 τέρματα και 9 ασίστ. Μάλιστα την σεζόν 2017-2018, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την φετινή χρονιά τον βρίσκουμε να αγωνίζεται με την Λάρισα, όπου κι εκεί έχει αφήσει ικανοποιημένους του ανθρώπους του συλλόγου με την απόδοση του. Αξιοσημείωτο είναι πως ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας έχει εκφράσει την επιθυμία του, να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν στον σύλλογο. Με την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου έχει σημειώσει 7 γκολ και 6 ασίστ, σε 23 εμφανίσεις.

Δεν προσπάθησε να πείσει τον Λουτσέσκου

Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ έχει άλλους στόχους σχετικά με τον Ατρόμητο, την Λάρισα και τον Παναιτωλικό. Το πρόβλημα για τον Ουάρντα προέκυψε όταν ανέβηκε επίπεδο. Στον Δικέφαλο συνάντησε μεγάλο συναγωνισμό, όχι για να γίνει ηγέτης όπως ήταν στους άλλους συλλόγους, αλλά για την ίδια του την θέση στην βασική ενδεκάδα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν ήταν ένας προπονητής που εστίαζε μόνο στις δυνατότητες των παικτών. Το πιο σημαντικό για τον ίδιο ήταν να καταλάβουν το πλάνο της ομάδας, το οποίο στηριζόταν πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Ομως ο Ουάρντα δεν έδειξε πρόθυμος σε καμία των περιπτώσεων να μπει στο συγκεκριμένο καλούπι.

Η έλλειψη πειθαρχίας του κόστισε πολύ ακριβά

Ηταν άλλο ένα κομμάτι στο οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν απόλυτος. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός έδινε συνεχώς δικαιώματα λόγω της «τρέλας» του. Προκαλούσε στην ομάδα άβολες καταστάσεις, όπως η άδεια που είχε ζητήσει να μην ακολουθήσει την ομάδα, σε ένα τόσο κομβικό ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, μετά και τα όσα είχαν προηγηθεί από την φυγή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ενώ δεν δίσταζε να εκφράζει δημόσια παράπονα για την μη χρησιμοποίηση του από τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πράξεων του ποιο ήταν τελικά; Να δοθεί δανεικός για άλλη μία φορά στον Ατρόμητο και να χάσει την θέση του στην ομάδα.

Ολα ανοικτά για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ

Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με τον Δικέφαλο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Το γεγονός αυτό αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις αναφορικά με την ανανέωση της συνεργασίας του με τον σύλλογο. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συζητήσεις για να ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ κομβικό ρόλο μπορεί να παίξει και ο Αμπελ Φερέιρα, εφόσον θέλει να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και το κεφάλαιο Ιβάν Σαββίδης στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, αρκετές φορές έχει βάλει τις δικές του πινελιές σε θέματα που αφορούν την στελέχωση του ρόστερ.

Η εξωγηπεδική του ζωή

Οι βραδινές περιπλανήσεις του είναι συχνές και συνήθως κρύβουν μία μικρή ιστορία. Φυσικά αφιερώνει πολύ χρόνο στα μελαχρινάκια που συνήθως τον ποτίζουν φαρμάκια γιατί πρόκειται για τον Αμρ Ουάρντα η αλλιώς «ντιμπιντάι». Αν κάνετε μία βόλτα στο διαδίκτυο θα δείτε αρκετά βιντεάκια και φωτογραφίες που τον δείχνουν να διασκεδάζει και πιο συγκεκριμένα να τραγουδά. Εσχάτως, πάντως, έχει βρει το... λιμάνι του και αισθηματικά και αυτό φαίνεται.



Τελικά έχει καταλάβει πόσο αδικεί τον εαυτό του;

Είναι ένας παίκτης που αποτελεί μυστήριο. Μπορεί να σε πάει από την κόλαση στον παράδεισο η το αντίστροφο. Παλαιότερα είχε δηλώσει πως σε όποια ομάδα κι αν πήγε έκανε την διαφορά! Αν έκανε την διαφορά, τότε γιατί δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ δύο φορές; Ο λόγος είναι ένας! Έλλειψη πειθαρχίας! Αν το καταλάβει τότε, το ποδοσφαιρικό του μέλλον θα είναι λαμπρό, γιατί ας μην ξεχνάμε πως είναι 26 χρονών. Το ερώτημα είναι ένα και μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Τελικά θα καταλάβει πόσο παικταράς είναι;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.