Αμπουμπακάρ Καμαρά: Δύσκολέ μου χαρακτήρα…

Παναγιώτα Χαλκιά13 Αυγούστου 2021

Ο Άρης προχωρά σε μια δυνατή επιλογή για την επιθετική του γραμμή, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο 26χρονος είναι φιλότιμο παιδί αλλά δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Ο Καμαρά ξέρει πως να χρησιμοποιεί τα φυσικά του προσόντα για να κερδίσει την μπάλα αβίαστα από τον αντίπαλο του. Αγκαλιάζει τις πτέρυγες ενώ κάνει και κατά μέτωπον επίθεση. Προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε σύστημα αλλά του αρέσει περισσότερο το επιθετικό στυλ. Δύσκολα καταφέρνει να αναχαιτίσει τις προσπάθειες του ένας αμυντικός λόγω του όγκου του. Διακρίνεται για την ντρίμπλα και τις πάσες κλειδιά ενώ είναι δυνατός και στον αέρα.

Πώς κόλλησε το μικρόβιο;

Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1995 στα βορειοανατολικά προάστια του Παρισιού, στην κοινότητα του Γκονές. Η μητέρα του δούλευε ως καθαρίστρια ενώ ο πατέρας του εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο. Είναι ο μικρότερος από τα παιδιά της οικογένειας. Κάποια από τα αδέρφια του δουλεύουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και άλλα έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε άλλες πόλεις.

Δεν είχε επαγγελματίες αθλητές στον περίγυρο του. Το μικρόβιο το κόλλησε από τις γειτονιές που έπαιζε κόντρα σε μεγαλύτερους. Πάντα τον διάλεγαν όταν δεν συμπλήρωναν άτομα για να παίξουν και όταν έχανε, θύμωνε με τον εαυτό του και με τους γύρω τους. Δεν του άρεσε να χάνει.

Το ποδόσφαιρο του άρεσε αλλά δεν πίστευε ποτέ ότι θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Άρχισε να το σκέφτεται σοβαρά στην εφηβική του ηλικία αλλά δεν θεωρούσε τον εαυτό του ικανό να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο.

Γαλουχήθηκε στη Μονακό

Όλα άλλαξαν όταν πέρασε την πόρτα της Μονακό. Σε ένα πραγματικά καλό περιβάλλον που όλοι τον ενθάρρυναν, άρχισε να πιστεύει στον εαυτό του και να βελτιώνεται συνεχώς. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Κ19, έπειτα ανέβηκε στη δεύτερη ομάδα, ώσπου μια μέρα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον κάλεσε στην προπόνηση τη πρώτης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία να κάνει προπόνηση και να αγωνιστεί δίπλα σε παίκτες όπως οι Οκάμπος, Μπερμπάτοφ, Καρβάλιο, Τουλαλάν, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Καράσκο, Μαρσιάλ και Εμπαπέ.

«Όταν προπονείσαι μαζί τους, τις πρώτες δύο ή τρεις φορές, συνειδητοποιείς πόσο καλοί είναι. Στη συνέχεια, το συνηθίζεις και αρχίζεις να παίρνεις πράγματα. Πάντα πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος. Είμαι μόνο 22. Ποιος θα πίστευε ότι όταν ήμουν 16 ετών θα ήμουν εδώ;».

Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για εκείνον. Οι ευκαιρίες δεν ήρθαν και την πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές. Αγωνίστηκε μόλις για 12 λεπτά, έξι κόντρα στη Λιόν και άλλα έξι απέναντι στη Ρεν ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι βρέθηκε στον πάγκο. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να πάει σε άλλη ομάδα.

Η σύγκρουση με Καρβάλιο

Έχοντας προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Μονακό είχε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του στο Ρικάρντο Καρβάλιο. Σε ένα διπλό στην προπόνηση, προσπάθησε να τον περάσει και πήγε τόσο δυνατά που τον πέταξε στο χορτάρι αναγκάζοντας τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να σφυρίξει φάουλ και να του κάνει παρατηρήσεις. Ο Καρβάλιο συνεχάρη το νεαρό επιθετικό για το θράσος, την τόλμη και την ορμή του και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

«Υπήρχε μια κατάσταση στην προπόνηση όπου ήρθα απέναντι στον Καρβάλιο και τον αντιμετώπισα. Ο προπονητής τότε είπε ότι ήταν φάουλ αλλά ο Καρβάλιο γέλασε, σηκώθηκε και έπαιξε. Είπε, «Μπράβο, συνέχισε έτσι».

Η εμπειρία των Κόρτραϊκ και Αμιάν

Αφού δεν ταίριαξε στην πρώτη ομάδα της Μονακό, μετακόμισε στο Βέλγιο. Η Κόρτραϊκ είχε ενδιαφερθεί για εκείνον αλλά οι ευκαιρίες δεν ήρθαν και πάλι. Κατέγραψε 12 συμμετοχές και μόλις ένα καθαρό 90λεπτο.

Ο επόμενος σταθμός στην πορεία του ήταν η Αμιάν. Επέστρεψε στη Γαλλία και εκτοξεύτηκε. Στην πρώτη του χρονιά βρήκε δίχτυα πέντε φορές και μοίρασε μια ασίστ σε 16 αναμετρήσεις ενώ στη δεύτερη, έγινε ένα σημαντικό γρανάζι της ομάδας και κατέγραψε 29 συμμετοχές και σημείωσε 11 τέρματα και δύο ασίστ.

Η άνοδος της Φούλαμ και οι δανεισμοί

Οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Φούλαμ, οι οποίοι έβγαλαν από την τσέπη τους έξι εκατομμύρια για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του. Πήγε στο πρωτάθλημα, που όλοι έλεγαν ότι θα ταιριάξει περισσότερο από όλα. Η δύναμη, τα σωματικά του χαρακτηριστικά και η ικανότητα να φοβίζει κάθε αμυντικό ήταν στοιχεία που θα τον βοηθούσαν.

Η πρώτη του σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα. Προσαρμόστηκε, βρήκε τον καλό του εαυτό στο δεύτερο μισό και βοήθησε στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία βάζοντας επτά γκολ.

Η δεύτερη δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Οι απαιτήσεις έγιναν περισσότερες και τα τρία γκολ σε έξι μήνες δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν στο ρόστερ.

Ο δανεισμός στη Μαλάτια ήρθε σα φυσική εξέλιξη. Βοήθησε και εκείνος την τουρκική ομάδα να τερματίσει πέμπτη και να αγωνιστική στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Κατέγραψε ένα γκολ και δύο ασίστ σε 10 παιχνίδια.

Στο τέλος της σεζόν επέστρεψε στο Νησί, όπου η Φούλαμ είχε υποβιβασθεί. Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, όπου ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στις αθλητικές δραστηριότητες και προκάλεσε φόβο για τις κοινωνικές επαφές, συνέβαλε στην άνοδο της αγγλικής ομάδας και πάλι στην Premier League με τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Η άνοδος έφερε και πάλι το δανεισμό του. Στα μέσα της προηγούμενης περιόδου, αποχαιρέτησε τη Φούλαμ και δόθηκε δανεικός στη Ντιζόν. Βρήκε δίχτυα μόλις μια φορά σε 10 παιχνίδια και έζησε τον υποβιβασμό της ομάδας.

Δεν είναι και το πιο εύκολο παιδί

Κατά τη θητεία του στη Φούλαμ, φρόντισε να δείξει τους κακούς του τρόπους. Τον Δεκέμβριο του 2018, στην αναμέτρηση με τη Χάντερσφιλντ, η ομάδα του κέρδισε πέναλτι. Ο Ρανιέρι είχε δώσει εντολή εκτέλεσης του από τον Μίτροβιτς. Δεν την υπολόγισε και έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Η εκτέλεση του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και ο τερματοφύλακας απέκρουσε. «Δε σεβάστηκε εμένα, το σύλλογο, τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς μας. Ήθελα να τον… σκοτώσω», είχε τονίσει ο Ιταλός προπονητής.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι δύο παίκτες πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος γιόγκα στο γυμναστήριο. Ο Ρανιέρι προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και έδωσε δεύτερη ευκαιρία στο νεαρό επιθετικό. Την έχασε όταν στις 23 Ιανουαρίου του 2019, συνελήφθη για καυγά στο Μότσπερ Παρκ. Υποβιβάσθηκε στη δεύτερη ομάδα.

Ακόμη, πρέπει να γνωρίζετε:

1) Ήρωας του είναι ο Μαμάντου Νιάνγκ

2) Μετά την απόφαση του να εκτελέσει το πέναλτι στο ματς με τη Χάντερσφιντ, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από φίλους της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διοίκηση της Φούλαμ και ο Ρανιέρι τον στήριξαν.

3) Όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για ένα παίκτη γεμάτο αποφασιστικότητα και θέληση για διακρίσεις.

4) Ο αγαπημένος του αριθμός είναι το 7. Για αυτό φροντίζει να παίρνει φανέλες που έχουν το 7, δηλαδή 7, 17, 27, 37, 47.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.