Τρομερός Κόφι Αμπονσά: Το Κύπελλο του ΠΑΟΚ το 2001, οι αγριεμένοι οπαδοί και η υπόσχεση στα ψώνια

Metrosport Team14 Μαΐου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Κόφι Αμπονσά.

Ο Γκανέζος βετεράνος ποδοσφαιριστής μίλησε για τον καιρό που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ αποκαλύπτοντας και ορισμένα περιστατικά από τότε.

Μεταξύ άλλων, ο Κόφι Αμπονσά δήλωσε:

Αν ασχολείται σήμερα με το ποδόσφαιρο: «Ειμαι σε μια πολη διπλα στην Ακρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας. Είμαι σε μια εταιρία αναπτυξιακού χαρακτήρα και παρακολουθώ ποδόσφαιρο».

Πόσα χρόνια είναι εκτός Ελλάδας: «Εδώ και 12 χρονια. Δεν ξαναήρθα στην Ελλάδα. Κάποιες φορές πάω στην Αμερική για να δω τον ένα γιο μου. Οι άλλοι δυο είναι εδώ και παίζουν ποδόσφαιρο».

Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις του από την Ελλάδα: «Είναι από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι όταν κερδίσαμε το κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πιο δυνατή ανάμνησή μου».

Έχει επαφές με κανέναν από την Ελλάδα: «Μιλάω συχνά με τον Εμπενίζερ Χάγκαν. Με πήρε τηλέφωνο όταν ο ΠΑΟΚ ήταν να αποκτήσει τον Ραχμάν Μπάμπα. Του είπα ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, όπως και αποδεικνύεται».

Για τον Μπάμπα: «Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι είχε πολλούς τραυματισμούς. Αυτό σε πάει πίσω. Είπα ότι είναι πολύ καλός παίκτης, είχα εικόνα από την Εθνική Γκάνας. Οι πολλοί τραυματισμοί ήταν που τον πήγαν πίσω».

Για τον σημερινό ΠΑΟΚ: «Έχουν πολύ καλούς αμυντικούς όπως τον Βαρέλα. Τώρα το ποδόσφαιρο είναι όλο λεφτά. Αν θες να κάνεις καλή ομάδα πρέπει να επενδύσεις χρήματα. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για την ομάδα του 2001 και αν είχε ιδιοκτήτη: «Όλα την περίοδο είχαμε δυσκολίες με τα χρήματα. Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν αλλά πολλές φορές και αυτό δεν φτάνει. Αν έχεις χρήματα κρατάς τους παίκτες σου. Το 2001 είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πήραμε το κύπελλο αλλά έφυγαν πολλοί παίκτες. Είναι όλα θέμα χρημάτων. Και με τον Άγγελο Αναστασιάδη είχαμε πολύ καλή ομάδα αλλά και εκείνη διαλύθηκε λόγω των οικονομικών προβλημάτων».

Αν θυμάται κάποια ιδιαίτερα περιστατικά από τον ΠΑΟΚ: «Όταν παίζαμε ένα ματς με τον Ιωνικό στην Αθήνα χάσαμε και οι οπαδοί ήρθαν στο αεροδρόμιο για να μας δείρουν. Μπήκαμε στο λεωφορείο και όταν φτάσαμε στην Τούμπα μας περίμεναν κι άλλοι οπαδοί. Την επόμενη μέρα ήρθαν στην προπόνηση. Παίζαμε με τον Άρη και μας είπαν ή θα κερδίσετε ή αλλιώς θα φύγετε. Είναι πολύ σοβαρό παιχνίδι. Κερδίσαμε. Την τελευταία χρονιά όταν ήμουν σε διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο, πήγα στο κέντρο να ψωνίσω. Μου έφερε μια κοπέλα αυτό που ήθελα και πήγα στο ταμείο. Όταν πήγα να πληρώσω, ο ταμίας μου είπε δεν θέλω να μου δώσεις λεφτά αλλά να μου υποσχεθείς ότι θα μείνεις στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.