Αμπελάς: «Ακόμα είναι 2ος ο Άρης, το αξίζει»

Metrosport Team22 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αγαπητός Αμπελάς.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής μίλησε για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και την απόδοση των «κιτρινόμαυρων» στη διαδικασία των πλέι οφ.

Μεταξύ άλλων, ο Αγαπητός Αμπελάς δηλωσε: 

Για τις δημόσιες τοποθετήσεις παικτών και παραγόντων στα social media: «Όταν βρισκόμαστε σε υπεύθυνο πόστο ή εκπροσωπούμε μια ομάδα ή κατέχουμε μια θέση που είναι θεσμός, πρέπει να είναι προσεκτικές οι τοποθετήσεις επειδή διαβάζει πολύς κόσμος».

Για το παιχνίδι: «Είδα τον Άρη να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν είχε ουσία. Ο ΠΑΟΚ ήταν δεμένος, καλά στημένος και εκμεταλλεύτηκε όποια ευκαιρία του δόθηκε».

Για το πρόβλημα του Άρη να ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες: «Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι εύκολο να λέμε φταίει αυτό, φταίει εκείνο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που με ένα καλό αποτέλεσμα ισοπεδώνω τα πάντα ή με ένα καλό αποτέλεσμα είμαστε ομάδα-πρότυπο. Η δουλειά είναι κάθε εβδομάδα. Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες του, λίγες αλλά μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Μπερτόγλιο. Το Χ θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Στα παιχνίδια των πλέι οφ, ο Άρης χάνει τη σταθερότητα που είχε. Χάνει από την ΑΕΚ, κερδίζει τον Παναθηναϊκό, χάνει από τον ΠΑΟΚ. Είναι απρόβλεπτα και τα παιχνίδια».

Αν είναι κουρασμένος ο Άρης: «Θα έλεγα ότι όλες οι ομάδες φαίνονται κάπως κουρασμένες. Και το αιτιολογώ γιατί δεν έχουν κάνει σωστή προετοιμασία λόγω κορωνοϊού. Δεν βλέπω στα πλέι οφ ομάδα με σταθερότητα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, η αποβολή του Μαουρίσιο μπορεί να είναι και αποτέλεσμα κούρασης. Να μην πάρει ο ποδοσφαιριστές σωστές αποφάσεις, να πάει αργά σε μία φάση. Όλες οι ομάδες έχουν θέματα. Υπάρχουν 5 παιχνίδια, ακόμα είναι 2ος ο Άρης. Στα πόδια του και το μυαλό του είναι, και το αξίζει. Πιστεύω θα τα καταφέρει».

Πώς εξηγούνται τα σκαμπανεβάσματα του Άρη: «Αυτό μπορεί να το εξηγήσουν αυτοί που ζουν την καθημερινότητα της ομάδας. Θα το πω ξανά, όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλά και έκανε δυο νίκες. Η ΑΕΚ πριν τον Άρη ήταν χάλια».

Αν παίζουν ρόλο το βάθος του ρόστερ και οι τραυματισμοί: «Ο Άρης νομίζω ότι έχει την ατυχία να μην έχει σε καλή κατάσταση τον Μήτρογλου. Ο Ματέο ήταν καλός αλλά δεν έχει σταθερότητα. Έλειπε και ο Μπεναλουάν που μπορούσε να δώσει λύσεις. Παίζουν ρόλο οι τραυματισμοί»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.