Αμετανόητοι, ασυγχώρητοι, αδιόρθωτοι…

Αρις Νικολάκης29 Νοεμβρίου 2021

Φυσικά, η εισβολή στο γήπεδο εκλαμβάνεται ως μαχαιριά πισώπλατα στον ΠΑΟΚ αλλά… Δεν έβγαλαν τα μάτια τους, με τα ίδια τους τα χέρια μόνον οι εισβολείς. 

Τα έβγαλαν κι οι προπονητές κι οι παίκτες. Αποφράδα νύκτα χθες, στην Τούμπα. Και τούτο όχι επειδή ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε. Αποφράδα νύκτα επειδή τα γεγονότα της είναι πισωγύρισμα. Μπλέκει πλέον, ο Κυπελλούχος σε άσχημες, πολύ άσχημες περιπέτειες…

Μετά την αποφράδα νύκτα πάντως, δεν ξημέρωσε για τον ΠΑΟΚ. Σκοτάδι πλακώνει σήμερα τα πάντα στην Τούμπα. Κι εάν υπήρχε μια χαραμάδα φωτός μετά την ήττα… Δεν υπάρχει ακόμη κι αυτή! Δεν γονάτισε χθες, ο ΠΑΟΚ. Δεν γονατίζει οποιαδήποτε ομάδα με τέτοια απώλεια ή απώλειες. Ο ΠΑΟΚ χθες, ισοπεδώθηκε. Και μάλιστα, εξ οικείων προήλθε η ισοπέδωση. Όπου οικείοι; Οι εισβολείς, οι προπονητές κι οι παίκτες!

Η αποφράδα χθεσινή νύκτα – επιμένουμε εμείς – δεν επέτρεψε σήμερα το ξημέρωμα στην Τούμπα. Και το ξημέρωμα εξαρτάται πλέον, από την αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη στην δράση εισβολέων, προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Η θέση του «μπος» της ΠΑΕ θα καθορίσει χρόνο και τρόπο ξημερώματος.

Αγωνιστικά τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος για το ντέρμπι με τον Άρη. Πνευματικά, ψυχικά και σωματικά ήταν ανέτοιμος. Ακόμη και στο Β΄ ημίχρονο με την πλήρη υπεροχή δυο, τρεις ευκαιρίες έκανε όλες κι όλες. Για το Α΄ ημίχρονο; 

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ανεξήγητα χαλαρός. Κουρασμένος. Δεχόταν συχνές επισκέψεις στα καρέ του. Σπάνια επισκεπτόταν αυτός τα καρέ του Άρη. Κι ήρθε το 0-1 σε μία φάση η οποία ναι μεν, ξεκίνησε με λαθεμένη απόφαση του διαιτητή αλλά συνεχίσθηκε με λαθεμένη λειτουργία τού ΠΑΟΚ.

Και δεν είναι ελαφρυντικό ή – εάν θέλετε – δικαιολογία η ατυχία του. Στα δυο δοκάρια και στην ευκαιρία του Γιασμίν Κούρτιτς. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αδικαιολόγητοι ήταν όλοι χθες, στην Τούμπα. Τα γεγονότα πάγωσαν τα πάντα. Σα να πάτησε το pause στην εικόνα του ΠΑΟΚ ένα αόρατο χέρι. Θα παραμείνει πατημένο το pause μέχρι ο Ιβάν Σαββίδης, να πατήσει ξανά το play…

Η ήττα πάντως, θα τελείωνε την υπόθεση Πρωτάθλημα. Η εισβολή αποτελείωσε τον ΠΑΟΚ από την υπόθεση Πρωτάθλημα! Ως ΠΑΟΚ βέβαια, είναι ομάδα ατελεύτητη. Απλά χρειάζονται πλέον, ριζοσπαστικές αποφάσεις για όσους θεωρήσει ο Ιβάν Σαββίδης… Αμετανόητους, ασυγχώρητους, αδιόρθωτους! Εδώ και τώρα ριζοσπαστικές αποφάσεις για να σηκώσει ξανά τα κεφάλια του ο «δικέφαλος».

Εδώ χρήζει προσοχής ιδιαίτερης η διαχείριση της κατάστασης. Δεν επιτρέπεται από τόσο νωρίς, να πετάξει λευκή πετσέτα ο ΠΑΟΚ. Έχει ακόμη δρόμο η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Ναι, γκρεμίσθηκε – με κάκιστο τρόπο - ο στόχος του Πρωταθλήματος. Να μην παρασύρουν τα …μπάζα του τον βαθύτερο μακροπρόθεσμο στόχο. Την εξ θεμελίων ανέγερση νέας ομάδας…

Και κάτι ακόμη. Να μη μείνει στην σκιά της εικόνας της εισβολής, η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ. Θα είναι ... κακουργηματική πράξη! Αμφότερες - βλέπετε - τον βύθισαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.