Αμανατίδης: «Με πίεση δε γίνεται ανανέωση, θέλουν να μιμηθούν τον Ρεχάγκελ»

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Action Zone», με τους Χάρη Δημαρά και Γιώργο Πετρίδη, φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία από τα γήπεδα της Bundesliga και νυν βοηθός προπονητή στην Σεν Γκάλεν μίλησε για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γερμανίας έπειτα από τη διακοπή του κορωνοϊου καθώς σχολίασε την παρουσία Ένινγκ στον Άρη, την εθνική ομάδα και την πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα.  

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Μετά από εννέα εβδομάδες παύσης ξεκινήσαμε τις προπονήσεις. Εγώ βρίσκομαι ως βοηθός προπονητή στην Σεν Γκάλεν, έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις και αν εφόσον ολοκληρωθεί η σεζόν αναμένονται οι αποφάσεις για την έναρξη της επόμενης χρονιάς. Είναι μία εξαιρετική χρονιά. Διαθέτουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας με 22 έτη και είμαστε πρωτοπόροι στον βαθμολογικό πίνακα με 13 αγωνιστικές να παραμένουν για τη λήξη της χρονιάς. Είναι πρωτοφανές όλο αυτό που συνέβη με τον ιό. Στην ελβετία έχουμε περίπου 24.000 κρούσματα και χιλιάδες θανάτους και πρόκειται για μία χώρα με λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα, η οποία χειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση».

Για την επανέναρξη των αγωνιστικών  υποχρεώσεων στη Γερμανία: «Χαίρομαι που ξεκίνησε το γερμανικό πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα δεν θα επέτρεπε η χώρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα εκ νέου. Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που συμβαίνει με τον τρόπο που γίνονται οι αγώνες και βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Η Bundesliga είναι ένα κορυφαίο πρωτάθλημα ενώ και το θέμα των τηλεοπτικών ήταν κάτι το οποίο πίεσε την επανέναρξη της χρονιάς όπως συμβαίνει και στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Στην Ελβετία το κόστος του κάθε αγώνα είναι  μεγαλύτερο από τα έσοδα των τηλεοπτικών που απομένουν για να πάρουν οι ομάδες. Ενώ στη Γερμανία κάθε ομάδα θα πάρει 25 εκατομμύρια για κάθε παιχνίδι. Είναι βέβαια και το ηθικό θέμα στη μέση. Καθώς δεν γίνεται ένας παίκτης να αγωνίζεται κανονικά και  να λέμε ότι στην υπόλοιπη κοινωνία να κρατάμε αποστάσεις. Δεν γίνεται να εφαρμοστούν όλα, είναι λίγο υπερβολικό». 

Για την παρουσία του Μίκαελ Ένινγκ στον Άρη και την περίπτωση του Ολαφ Ρέμπε που απασχολεί τον ΠΑΟΚ: «Είχε ξεκινήσει πολύ καλά στην αρχή, μετά ίσως δεν ήρθαν κάποια αποτελέσματα. Γενικά χάρηκα που ήρθε ένας καλός και αξιόπιστος προπονητής από την Γερμανία. Για τον Όλαφ Ρέμπε που απασχολεί τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω, ίσως τον γνωρίζει καλύτερα ο Βιεϊρίνια από τη Βόλφσμπουργκ. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες ψάχνουν προς τα έξω για στελέχη αλλά νομίζω ότι και στην Ελλάδα έχουμε καλές επιλογές και για προπονητές και για τεχνικούς διευθυντές. Δεν σημαίνει ότι όταν παίρνεις κάποιον από το εξωτερικό βρίσκεις και την επιτυχία. Ίσως θέλουν να μιμηθούν την επιτυχία που είχε ο Ότο Ρεχάγκελ. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα ξέρουν καλύτερα».

Για  τα μελλοντικά του σχέδια: «Δεν σκέφτομαι καθόλου να επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα, καθώς εδώ όπως είπα διάγουμε μία εξαιρετική χρονιά στη Σεντ Γκάλεν ενώ είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουμε δρομολογήσει την ανανέωση του συμβολαίου μου το οποίο λήγει φέτος ενώ κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στη Γερμανία, αλλά δεν το σκέφτομαι ακόμη».

Για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας: «Έχουμε καλούς παίκτες με ταλέντο. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο να κάνει την καλύτερη ομάδα για να φέρει τις επιτυχίες. Η πορεία τους τελευταίους μήνες με τον Φαν Σιπ είναι καλή. Θα ήθελα να δω την Εθνική να επιστρέφει στις επιτυχίες. Δεν είναι αναγκαία η ανανέωση, πρέπει το σύνολο να είναι σε καλή φόρμα. Και παλαιότερα, θέλαμε με πίεση να γίνει ανανέωση, πρέπει όμως να έχουμε και τα πρόσωπα για να γίνει. Να έχουμε και τα παιδιά από πίσω για να γίνει αυτό. Ηρθαν και παίκτες που δεν τους ξέραμε, το θέμα είναι να φτιάξει το σύνολο ο Φαν Σιπ». 

Θυμήθηκε και το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τουρκία: «Το γκολ απέναντι στην Τουρκία που μας έστειλε στο Ευρωπαϊκό το 2008 είναι το αγαπημένο μου στην Εθνική και ένα από τα πιο αγαπημένα της καριέρας μου».

Για την περίπτωση του Ερικ Χάλαντ: «Ενας τέτοιος παίκτης βγαίνει ανά 10 χρόνια. Είναι ένα φαινόμενο με  τρομερά προσόντα και αν πάρει εμπειρίες μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί τα επόμενα 3-4 χρόνια. Όποια ομάδα τον πάρει θα πρέπει να πληρώσει πολλά. Νομίζω ότι παρά τη νίκη και την καλή εμφάνιση της Ντόρτμουντ χθες, η Μπάγερν θα είναι πάλι πρωταθλήτρια φέτος».  

AKOYΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.