Αμανατίδης: «Αξίζαμε την άνοδο, οι φίλαθλοί μας έκλαιγαν από συγκίνηση»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Μακεδονικού Γιώργος Αμανατίδης και μίλησε για τη σπουδαία επιτυχία της ανόδου στη Super League 2.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Αμανατίδης δήλωσε:

Για την άνοδο: «Από από την πρώτη στιγμή που ήρθα, ο στόχος ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έγινε τεράστια προσπάθεια από όλους διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές και δίκαια φτάσαμε να πανηγυρίζουμε τη μεγάλη επιτυχία. Γιατί ο Μακεδονικός ήταν χρόνια στα τοπικά και μετρά από 32 χρόνια μπορεί να χαμογελά και είναι ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Πόσο δύσκολα ήταν τα μπαράζ: «Όταν είναι ένα μίνι πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες, αυτή η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη. Όλες οι ομάδες είναι ιστορικές και θα έδιναν τα πάντα για να πάνε στην παραπάνω κατηγορία. Ήταν πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες, καμία σχέση με το κανονικό. Έπρεπε να προσέχουμε κάθε ματς για να μην κάναμε τα λάθη του πρωταθλήματος. Το κατάλαβαν εξ αρχής και τα παιδιά και ότι προγραμματίσαμε πήγε κατ’ ευχήν».

Αν φοβήθηκε κάποια στιγμή: «Όχι, δεν φοβηθήκαμε. Το δείξαμε από το πρώτο ματς με την Παναχαϊκή. Άσχετα με τον τρόπο που χάσαμε στο 93’ η παρουσία μας ήταν πολύ καλή. Το ίδιο κάναμε και μέσα στην Προοδευτική που πήραμε αποτέλεσμα και μετά η ομάδα πάτησε πιο καλά στα πόδια της, το πίστεψε και με δυο διαδοχικές νίκες στην έδρα μας πήγαμε να παίξουμε την άνοδο στον ΠΑΟ Ρουφ».

Αν αξίζαν την άνοδο οι τέσσερις ομάδες που την κέρδισαν: «Ναι, νομίζω το άξιζαν. Και ο ΠΑΟ Ρουφ ήταν μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Ίσως όμως σε κάποια ματς να μην ήταν αυτή που έπρεπε. Οποίος θα έκανε τα λιγότερα λάθη και ήταν πιο συγκεντρωμένος, θα έπαιρνε την άνοδο».

Για το ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια του Μακεδονικού: «Ναι, είναι έτσι. Ο κόσμος μας στήριξε είτε εντός είτε εκτός έδρας. Μας στήριξε πολύ. Δε σας κρύβω ότι όσοι ήρθαν στην Αθήνα έκλαιγαν, κάτι που μας συγκίνησε. Μας έλεγαν ιστορίες από τα παλιά και ήταν πολύ συγκινητικό για όλους εμάς».

Αν μπορεί ο Μακεδονικός να παίξει δυνατό ρολό και στη SL2: «Θα έλεγα ότι τις εγκαταστάσεις που έχει ο Μακεδονικός δεν τις έχουν ούτε ομάδες της Super League 1. Εννοείται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο, είναι ομάδα με βαριά ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε θα δουλέψουν πολύ με το οργανωτικό, δεν τους λείπει σίγουρα. Ο Μακεδονικός έχει μία πολύ δυνατή ακαδημία και δε θα είχε πρόβλημα με το οργανωτικό κομμάτι».

Για τις ομάδες που θα έχει ο βόρειος όμιλος της SL2: «Θα είναι και ενδιαφέρων και πιο οικονομικός για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, που θα είναι 5 σε αυτόν τον όμιλο. Θα είναι θετικό στοιχείο γιατί τη σήμερον ημέρα απασχολεί πολύ και το κομμάτι των μετακινήσεων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.