Αλβανία: Άγριος προπηλακισμός του Σαλί Μπερίσα με μπουνιές κατά την διάρκεια πορείας

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2022

Επιτέθηκαν με μπουνιές στον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα σε πορεία. Επίθεση με γροθιές δέχτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη των Τιράνων.

Ο πολιτικός είχε τεθεί επικεφαλής της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχε πλήθος υποστηρικτών του κόμματός του. Ένας περαστικός τού επιτέθηκε, ρίχνοντάς του γροθιές στο πρόσωπο. Η διαδήλωση έλαβε χώρα λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η γειτονική χώρα φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. Σε αυτήν συμμετέχουν ηγέτες κρατών – μελών της ΕΕ. Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη σύνοδο για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης Ράμα ενώ, το βασικό τους αίτημα, ήταν η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


Συνελήφθη ο άγνωστος

Ο Σαλί Μπερίσα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, δέχτηκε την επίθεση του αγνώστου τη στιγμή που περπατούσε μπροστά από τους διαδηλωτές. Η γροθιά του αγνώστου ήταν τόσο δυνατή που μάτωσε το πρόσωπό του, ωστόσο, αυτό δεν τον σταμάτησε να απευθύνει την ομιλία του στη συγκέντρωση. 

Ο άγνωστος συνελήφθη από την αστυνομία, αφού, οι υποστηρικτές του Αλβανού πολιτικού που ήταν παρόντες στο σκηνικό, πρόλαβαν και ξυλοκόπησαν τον άντρα. Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει κατηγορηθεί για διαφθορά, ενώ για αυτό τον λόγο τού έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Πηγή:www.ethnos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.