Αλλος ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και... φτηνή ήττα

Γιώργος Ζαΐρης13 Μαΐου 2021

Είναι προφανές πως ο ΠΑΟΚ στις 22 Μαϊου στον τελικό του ΟΑΚΑ θα έχει διαφορετική σύνθεση σε σχέση με αυτή που παρατάχθηκε χθες απέναντι στον Ολυμπιακό. Αντιθέτως ο Μαρτίνς χθες κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα από τη στιγμή που κατέβασε με τρεις στόπερ τους ποδοσφαιριστές του. Και φυσικά ο τραυματισμός του Παπασταθόπουλου είναι σημείο αναφοράς για τον τελικό αφού εκεί θα απουσιάσει και ο Μπα. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα είναι διαφορετικός στον τελικό αλλά χθες δέχθηκε μια φτηνή ήττα. Πολύ απλά διότι όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό στο σπίτι του και έχεις δυο κλασικές ευκαιρίες να ανοίξεις το σκορ δεν τις σπαταλάς, φροντίζεις να σκοράρεις για να διαχειριστείς καλύτερα το ματς. Δεν το έκανε ο Κρμέντσικ, δεν το έκανε ο Τζόλης και ο Ολυμπιακός που μετά το 25' πήρε τον έλεγχο βρήκε δίχτυα στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ φάνηκε επηρεασμένος από το γκολ και αν δεν υπήρχε τόσο ο Πασχαλάκης όσο και η συμβολή των δοκών του θα μπορούσε να είχε δεχθεί και δεύτερο. 

Στο δεύτερο μέρος δεν είδαμε παιχνίδι. Εναν καλά τακτικά ΠΑΟΚ στο αμυντικό κομμάτι και φαινόταν πως από προσωπικά λάθη θα μπορούσε να δεχθεί το δεύτερο γκολ. Τα έκαναν σε δυο φάσεις οι Μιχάι, Τσιγγάρας αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε. Φάσεις δεν έκανε ο ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά χθες έπαιζε με δυο εξάρια αφού τόσο ο Αουγκούστο όσο και ο Τσιγγάρας δεν έχουν τα στοιχεία των Ελ Καντουρί και Σβαμπ. Δεν υπήρχε παίκτης να κουβαλήσει τη μπάλα ή να την σπάσει στις πτέρυγες. 

Αυτό το 1-0 αφήνει μια πικρή γεύση στον ΠΑΟΚ αλλά είναι ξεκάθαρο πως στον τελικό απέναντι ουσιαστικά στους ίδιους παίκτες που παρέταξε χθες ο Μαρτίνς ο Δικέφαλος με επιστροφές τεσσάρων τουλάχιστον παικτών που δεν έπαιξαν χθες ή έπαιξαν λίγο (Κρέσπο, Αντρίγια) μπορεί και θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο. Η παρουσία του Κωνσταντέλια είναι σημαντική, το παιδί δεν χρειάζεται να αγχώνεται για να αποδείξει πράγματα καλό απλά θα ήταν να υπηρετήσει το τακτικό κομμάτι. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τη χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ που έχει μπροστά του το ματς με τον Αστέρα για να πάρουν ρυθμό παίκτες όπως ο Ελ Καντουρί, ο Κρέσπο και φυσικά στη συνέχεια να ετοιμαστεί για το ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.