Αλλος Αρης εκτός έδρας

Γιώργος Στράντζαλης10 Μαρτίου 2021

Το μόνιμο πρόβλημα του Αρη τα προηγούμενα χρόνια ήταν η μικρή συγκομιδή βαθμών μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.  Ανέκαθεν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ομάδα δυσκολευόταν όταν έβγαινε από την έδρας της. Ενδεικτική είναι η περσινή σεζόν, όπου σε σύνολο 13ων αγώνων ο Αρης πέτυχε μόλις μία νίκη, κόντρα στην Ξάνθη, στο ντεμπούτο του Μίκαελ Ένινγκ.

Στη φετινή σεζόν, οι Κιτρινόμαυροι έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους με την εντυπωσιακή τους πορεία στο Πρωτάθλημα και οι εκτός έδρας επιδόσεις τους δεν θα μπορούσαν ν΄ αποτελέσουν την εξαίρεση. Με τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Αρης πέτυχε την έβδομη συνολικά στο Πρωτάθλημα. Επίδοση ρεκόρ, καθώς από καταβολής της Α΄ Εθνικής το καταφέρνει μόλις πέμπτη φορά. 

Όλες οι προηγούμενες σε μεγαλύτερο αριθμό αγώνων. Η τελευταία ήταν τη σεζόν 2002/03, κι αν δεν πάθαινε το black out στο τελευταίο 10άλεπτο του ντέρμπι στην Τούμπα και διατηρούσε το προβάδισμα, τότε θα ξεπερνούσε… τον εαυτό του, καταγράφοντας νέα επίδοση ρεκόρ.

 Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν οι εκτός έδρας υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια της Super League. Μία κανονική διάρκεια αν μη τι άλλο εντυπωσιακή για τους Κιτρινόμαυρους, που αν νικήσουν την Κυριακή τον ΟΦΗ θα βρεθούν από θέση ισχύος στα πλέι οφ, τερματίζοντας μετά από δεκαετίας στη 2η θέση.

 Ασφαλώς σε αυτή την πορεία του Αρη συνετέλεσαν οι εκτός έδρας αγώνες. Ειδικά σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, όπου είχαν αποτελέσει “πληγή”. Αυτό μαρτυρούν (και) οι αριθμοί, καθώς την τρέχουσα σεζόν ο Αρης ξεπέρασε στο διπλάσιο την περσινή συγκομιδή βαθμών. Ειδικότερα, πέρυσι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, η ομάδα είχε απολογισμό μία νίκη, οκτώ ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, δηλαδή 11 βαθμούς, με 13 γκολ υπέρ και 19 κατά. 

Φέτος, συγκέντρωσε 25 βαθμούς με επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, με 18 γκολ υπέρ και μόλις εννέα παθητικό. Η ομάδα φέτος έχει την 3η καλύτερη επίδοση μακριά από την έδρα της, πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Από τα παραπάνω αναδεικνύεται επίσης ότι ο Αρης πέρυσι ναι μεν έχανε δύσκολα, αλλά το ίδιο δύσκολα σκόραρε ενώ είχε και θέμα στο αμυντικό κομμάτι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.