Αλλοι «εκτέλεσαν», αλλά ο Ματέο Γκαρσία ήταν το «κλειδί»

Γιώργος Στράντζαλης18 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αρης πέρασε με νίκη από τη Λιβαδειά με δύο υπέροχες εκτελέσεις φάουλ των Ιτούρμπε και Πάλμα και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν κομβικοί στην ανατροπή του σκορ, αλλά στο σύνολο του προχθεσινού 90αλέπτου ο Ματέο Γκαρσία είναι εκείνος που “καθάρισε” και αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί για την ομάδα του.

Ο Αργεντίνος πραγματοποίησε μία ακόμη γεμάτη εμφάνιση που έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνεχιζόμενα σταθερή του πορεία επί των ημερών του Άλαν Πάρντιου στον Κιτρινόμαυρο πάγκο. Σα να έχει αφήσει οριστικά πίσω του το πρόσφατο παρελθόν και τις εμφανίσεις με τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα και εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο χαφ στη μεσαία γραμμή του Αρη, που τα κάνει όλα. Τρέχει ακατάπαυστα, καλύπτει συνεχώς χώρους, διορθώνει λάθη συμπαικτών του, κρατάει μπάλα και με τη μαχητικότητά του συμβάλλει τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά με πολλά κερδισμένα φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή. 

Ο Χερμάν Μπούργος είναι ο προπονητής που (το καλοκαίρι, στο διάστημα της προετοιμασίας) τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον άξονα, αλλά ο Βρετανός προπονητής τον έχει καθιερώσει σε μία θέση που φαίνεται πως έχει απελευθερώσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντίνος έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο πολύ καλών εμφανίσεων μέσα από τη μονιμοποίησή του στον άξονα. Στη Λιβαδειά ήταν και πάλι συμμετοχικός, “απορροφώντας” περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Ειδικά προχθές στη Λιβαδειά η παρουσία του στον άξονα ήταν το “κλειδί” του Αρη, αφού το αρχικό σχέδιο του Πάρντιου διαμορφώθηκε μετά την ταυτόχρονη απουσία των Ετέμπο, Μάνου κι έτσι ο Ματέο χρειάστηκε να... τραβήξει παραπάνω κουπί. 

Αν καταφέρει να γίνει και πιο απειλητικός στο κομμάτι του σκοραρίσματος, τότε θα καταφέρει να εξελιχθεί σίγουρα στους υποψήφιους για πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν. Εξάλλου, και ο Άλαν Πάρντιου δεν κρύβει πλέον τον ενθουσιασμό του για τη βελτίωση που παρουσιάζει ο Ματέο Γκαρσία και το πόσο επιδραστικός έχει γίνει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.