Αλλο το «rotation» και άλλο το μοτό «ευκαιρία σε όλους»

Metrosport Team12 Μαρτίου 2022

Οταν διακυβεύεται ένας βασικότατος αγωνιστικός στόχος όπως είναι αυτός της εξόδου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στις σκέψεις ενός προπονητής δεν υφίσταται ο όρος «rotation» αλλά η διαχείριση υλικού η οποία εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί στη διάρκεια ενός αγωνιστικού μαραθωνίου.

Ο Χερμάν Μπούργος δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους αγώνες της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος για να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες και απλά να διαπιστώσει αν μπορούν να ανταποκριθούν στα δικά του αγωνιστικά κριτήρια. Οσοι αποδείξουν μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων ότι αξίζουν να μπουν στο αγωνιστικό πλάνο ενός αγώνα, προφανώς θα έχουν την ευκαιρία τους. Πάντως, rotation δεν θα γίνει σε κανένα παιχνίδι και δεν μπορεί εξάλλου να γίνει αν δεν εξασφαλιστεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα θα χρειαστεί να δοκιμαστούν παίκτες σε διάφορες θέσεις αλλά και σχήματα. 

Για παράδειγμα, δεδομένης της απουσίας του Ντανιελ Μαντσίνι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», ίσως και σ’ αυτόν με τον Παναθηναϊκό στη 2η αγωνιστική, ο Μπρούνο Γκάμα θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα έπειτα από ενάμιση μήνα. Αυτό αναγκάζουν και οι συνθήκες καθώς ο Ματέο Γκαρσία αναμενόταν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ούτως ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ωστόσο, ακόμη κι αν συμπεριληφθεί στην αποστολή, δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα. Στην αποστολή θα ενταχθεί επίσης ένας εκ των Δεληζήση, Ασλανίδη καθώς ο Γιοχάν Μπεναλουάν ταλαιπωρείται από ίωση και θεωρείται πολύ δύσκολο να μπει στο πλάνο.

Συνολικά, η λογική του 53χρονου τεχνικού είναι να αξιοποιήσει ό,τι θετικό στοιχείο μπορεί να του προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής. Βάσει αυτών, φτιάχνει το πλάνο του. Για παράδειγμα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ολυμπιακό άλλαξε τη διάταξή του σε 5-4-1 και είχε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπρούνο Γκάμα γιατί τον ενδιέφερε το κράτημα μπάλας. Χρησιμοποίησε επίσης τον Λούις Πάλμα γιατί είδε ότι ο νεαρός από την Ονδούρα παρουσιάζει βελτίωση στις προπονήσεις και παράλληλα ήθελε να εκμεταλλευτεί την έκρηξή του. 

Με αυτή τη λογική θα πορευτεί στα Playoffs και το μεγάλο στοίχημά του είναι να… βάλει στο παιχνίδι τους Φακούντο Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία. Αν τα καταφέρει θα νιώσει ασφαλής σε ότι αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Πάντως η λογική του… «δεν αποκλείω κανέναν» φάνηκε από την ενεργοποίηση του Ιζέτ Χαΐροβιτς. Αυτή έδειξε τις προθέσεις του Αργεντίνου τεχνικού σε όλους όσοι του αποδείξουν ότι αξίζουν να έχουν συμμετοχή στο πλάνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.