Αλλο η Νέα Τούμπα και άλλο ο Βοτανικός

Κώστας Πετρωτός21 Νοεμβρίου 2020

Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας είναι ο μεγάλος πόθος των ΠΑΟΚτσήδων. Αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να αντιληφθεί με την παραμικρή ευκαιρία. Λογικό και επόμενο, λοιπόν, οι ανακοινώσεις για το μνημόνιο συνεργασίας Πολιτείας-Δήμου Αθηναίων-Τραπεζών-Παναθηναϊκού για το σχέδιο του νέου γηπέδου των «πρασίνων» με το σχέδιο διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό να προκαλούν κάποια ερωτηματικά σε έναν κόσμο που δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί με λεπτομέρεια τα πρότζεκτ.

Για να μην πλατιάζουμε: δεν έχει καμία σχέση το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού με αυτό της Νέας Τούμπας. Δεν είναι μόνο ότι στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει ένας επιχειρηματίας (Σαββίδης), ιδιοκτήτης της ΠΑΕ που θα την κατασκευάσει με ίδια κεφάλαια (πάνω από 100 εκατομμύρια έχει κοστολογήσει ο ίδιος την κατασκευή), ενώ στην πρώτη τα χρήματα θα δοθούν από Πολιτεία και τράπεζες με την μορφή επένδυσης που θα αποδώσει στο μέλλον (τα υπολογίζουν στα 72 εκατομμύρια).

Το βασικότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός για να πάρει την έκταση στον Βοτανικό, παραχώρησε στον Δήμο Αθηναίων την Λεωφόρο. Παρόμοιο πλάνο ίσως θα μπορούσε να στηθεί για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αν η «ασπρόμαυρη» οικογένεια αποφάσιζε να δώσει τα στρέμματα της Τούμπας στον Δήμο Θεσσαλονίκης και έπαιρνε μία άλλη έκταση που θα ανήκε σ’ αυτόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.