Άλλο είναι το πρόβλημα στον Άρη, όχι ο από καιρό υπονομευμένος Μάντζιος 

Δημήτρης Κανελλάκης16 Φεβρουαρίου 2022

Η διακοπή της συνεργασίας του Άρη με τον Μάντζιο δεν ξάφνιασε κανέναν. Ήταν από καιρό... προαναγγελθείσα. Πολύ καιρό τώρα ο Έλληνας τεχνικός ήταν... υπό προθεσμία και κοινό μυστικό ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η στιγμή που δεν θα υπήρχε άλλο περιθώριο διατήρησής του στην ομάδα.

Από πολύ νωρίς στην σεζόν ήταν υπονομευμένος ο Μάντζιος. Και μάλιστα εκ των έσω. Πριν ακόμη προκύψει αμφισβήτησή του από τον κόσμο ή από τα media, ξέραμε ότι δεν είναι αποδεκτός στο εσωτερικό της ομάδας, ότι δεν μπορεί να επιβληθεί, ότι δεν έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και διάφορα άλλα τέτοια...

Υπ' αυτές τις συνθήκες, μάλλον, ως επιτυχία θα πρέπει να χαρακτηριστεί για τον Έλληνα τεχνικό το γεγονός ότι άντεξε τόσο πολύ. Ότι δεν του ζητήθηκε νωρίτερα να «χωρίσει» με την ομάδα.

Το θέμα, βέβαια, στον Άρη δεν είναι ο Μάντζιος. Δεν είναι ο πρώην προπονητής της ομάδας η αιτία του κακού. Αυτός από την πλευρά του ό,τι μπορούσε το έκανε. Με αυτούς τους παίκτες που επέλεξε η διοίκηση, προσπάθησε να κάνει το καλύτερο.

Ίσως κάποιος άλλος στη θέση του να έφερνε καλύτερα αποτελέσματα. Ομως, δεν ευθύνεται ο Μάντζιος που δεν τον... απέλυσαν νωρίτερα.

Το πρόβλημα στον Άρη, όπως πολλές φορές έχω τονίσει, ξεκινάει από την διοίκηση και την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί. Όταν έχεις έναν προπονητή που δεν τον πιστεύει κανείς μέσα στην ομάδα, δεν περιμένεις να μείνεις εκτός όλων των στόχων για να αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα να τον αλλάξεις.

Όταν τρία χρόνια... ματώνεις να βάλεις γκολ κι αυτή είναι μια αδυναμία που την βλέπει και μικρό παιδί, δεν γίνεται να μην παίρνεις σέντερ φορ.

Όταν σε άλλες θέσεις... πονάς και σε άλλες κάνεις μεταγραφές, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να φτιάξεις ομάδα με συνοχή και ισορροπίες που είναι απαραίτητες ώστε να μπορείς να έχεις υψηλούς στόχους.

Όσο ο Άρης θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένα... μαγαζάκι και όχι ως ένας... οργανισμός, όπως δηλαδή είναι και λειτουργούν όλες οι μεγάλες ομάδες, τέτοια προβλήματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη και τέτοιοι χειρισμοί θα επιβεβαιώνουν το τεράστιο έλλειμμα οργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.