Αλλιώς τα υπολόγιζε ο Άρης

Μάνος Χατζάκης11 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός απειλεί την Ελλάδα και οι παρενέργειες των μέτρων προφύλαξης, εκ μέρους της κυβέρνησης, έχουν οικονομικό αντίκτυπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ των “θυμάτων” και ο Αρης, ο οποίος υποχρεώνεται να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών κόντρα στον ΟΦΗ, ελπίζοντας ότι τα εναπομείναντα ντέρμπι, εντός “Κλ. Βικελίδης” θα είναι με την παρουσία του κόσμου του.

Μπορεί η πρεμιέρα του μίνι Πρωταθλήματος να μην ήταν και η πλέον εμπορική, καθώς η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο την ομάδα από την Κρήτη, ωστόσο στα ταμεία θα προστίθενται αρκετές χιλιάδων ευρώ, οι οποίες θα προορίζονταν για την κάλυψη άμεσων αναγκών. 

Η λεπτομέρεια στην υπόθεση, εξ’ ου και η “χασούρα” την οποία πρέπει να καλύψει, έτσι ή αλλιώς, η ΠΑΕ, είναι πως οι άνθρωποι της εταιρίας είχαν προϋπολογίσει στον οικονομικό προγραμματισμό, τις εισπράξεις και τις επί μέρους εμπορικές συμφωνίες, μέσω της συμμετοχής στα play off. Τώρα, μετά την απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις στις δύο πρώτες αγωνιστικές, υποχρεούνται να αφαιρέσουν ήδη τα έσοδα της πρεμιέρας.

Στην Αλκμήνης, ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γιατί δεν είναι στο χέρι τους, γι’ αυτό και αναμένουν τις εξελίξεις, όσον αφορά τις υπόλοιπες αγωνιστικές. Αν αποδευχθεί ή έστω περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, τότε -εκτός απροόπτου- τα υπόλοιπα εντός έδρας ματς θα διεξαχθούν κανονικά. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να καλυφθεί η “ζημιά” της 1ης αγωνιστικής. 

Στη μαζική προσέλευση του κόσμου πρέπει να βοηθήσει, πάντως, και η απουσία της κινδυνολογίας, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών.

Με εξαίρεση το 90λεπτο κόντρα στον ΟΦΗ, οι “κιτρινόμαυροι” θα δώσουν άλλα τέσσερα ντέρμπι εντός έδρας, τα οποία είναι ένα κι… ένα.

4η αγωνιστική: Αρης-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: Αρης-ΑΕΚ

7η αγωνιστική: Αρης-Ολυμπιακός

9η αγωνιστική: Αρης-Παναθηναϊκός

Αν ο ιός δεν επεκταθεί σε μεγαλύτερη τμήματα της κοινωνίας, τότε δεν θα χρειαστούν νέα “έκτακτα” μέτρα της κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι εντονότερες όχι μόνο για τον Αρη, αλλά και για τις ομάδες, οι οποίες περιμένουν και υπολογίζουν σημαντικά στα έσοδα, μέσω των εισιτηρίων.

+ Το βράδυ της Δευτέρας διακινήθηκε η πληροφορία ότι, το επόμενο δίμηνο, θα δοθεί λύση στο θέμα του μεταγραφικού ban, μέσω της συνεργασίας κυβέρνησης και FIFA. Μάλιστα, non paper της ΠΑΕ έκανε λόγο για θετική εξέλιξη στα σκαριά.

Οπως μεταφέρθηκε εκ μέρους του τμήματος Επικοινωνίας των “κιτρινόμαυρων”, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης θα συμπεριλάβει ειδική ρύθμιση, η οποία θα αναφέρει ότι οι νέες ΠΑΕ δεν θα επιβαρύνονται με τα χρέη των παλαιών, γεγονός που θα ευνοούσε και τον Αρη. 

Συγκεκριμένα, λέχθηκε πως τον Μάιο πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο, το οποίο θα υπογράψουν κυβέρνηση και FIFA, και στο οποίο θα βρισκόταν και η σχετική διάταξη. 

Παρόλα αυτά, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, το νόημα των δηλώσεων του υπουργού δεν φάνηκε να είναι συμβατό με τη διαρροή της ΠΑΕ, οπότε η ακριβής ερμηνεία της συνέντευξης Γεραπετρίτη παραμένει… ανοιχτή.

Αν, πάντως, περάσει η εν λόγω ρύθμιση, εφόσον εντάσσεται στις προθέσεις των κυβερντώντων, τότε αυτομάτως δίνεται λύση στο πρόβλημα της εταιρίας, η οποία θα λειτουργεί ομαλά και χωρίς τον “βραχνά” του απαγορευτικού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.