Άλλη μία «ώρα κρίσης» για τον ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης21 Οκτωβρίου 2021

Η επιμονή για κάθε άνθρωπο είναι ό,τι ο άνθρακας για το ατσάλι. Βασικό συστατικό για την αντοχή του. Κι απόψε στην Κοπεγχάγη κρίνεται η αντοχή του ΠΑΟΚ από την επιμονή του στην διεκδίκηση της νίκης.

Με λίγα λόγια; Είναι πάλι, «ώρα κρίσης» για προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Θα πείτε και θα έχετε δίκιο βουνό: «Πότε δεν ήταν;»! Αυτή είναι η αλήθεια. Από την εκκίνηση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Κυπελλούχος – κάθε λίγο και λιγάκι – με την πλάτη στον τοίχο είναι. Κι ώρες κρίσης» βιώνει. Υποβάλλοντας εαυτόν και φίλους του στο μαρτύριο τού Σισύφου.

Μπορεί να κάνει αλλιώς; Έτσι είναι αλλά… Αυτό το πάνε έλα κορυφής, βάσης συναισθημάτων φθείρει. Βλάπτει σοβαρά την υγεία του. Μπορεί να κάνει κι αλλιώς;

Έχει μείνει στην στρατιωτική ιστορία (δεν διανοείστε, τι πνευματικό πλούτο χάνετε, όσοι δεν τη μελετάτε…) το τηλεγράφημα του Γάλλου στρατάρχης Φερντινάν Φος προς το Γενικού Επιτελείο: Κέντρο καταρρέει. Δεξιά πτέρυγα υποχωρεί. Κατάσταση εξαιρετική. Επιτίθεμαι! Μπορούσε, να κάνει κι αλλιώς;

Με νίκη απόψε ο «δικέφαλος» βγάζει τα κεφάλια του από τη θάλασσας. Κι αναπνέει βαθιά. Με ισοπαλία παλεύει, να μείνει στην επιφάνεια της. Με ήττα; Βυθίζεται…. Βαθύτερα στο Κόνφερενς Λιγκ.

Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως δίχως να είναι συγκοινωνούντα δοχεία Ελλάδα κι Ευρώπη έχουν κοινό παρονομαστή της πορεία του ΠΑΟΚ την ψυχική και πνευματική του ισορροπία. Κουβαλά από τη μία διοργάνωση στην άλλη τα απόνερα κάθε αποτυχίας και τον αφρό κάθε επιτυχίας.

Για να το κάνουμε λιανά… Την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα φεύγοντας απογοητευμένοι αναρωτιόταν συν τοις άλλοις και τις επιπτώσεις της διαδικασίας του αγώνα με τον Βόλο και του αποτελέσματος του στους αγώνες με την Κοπεγχάγη και τον Ολυμπιακό. Κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος έτσι θα αναρωτιόταν.

Δεν είναι δηλαδή, πως τσαλακώνεσαι στον προηγούμενο αγώνα. Είναι και πως πας τσαλακωμένος στον επόμενο.

Με εργαλείο κρίσης τις επιστροφές του ΠΑΟΚ εφέτος από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια της… Μετά την ήττα από τη Λίνκολν, μετά την ισοπαλία με τη Ριέκα, μετά την ήττα με τον ΠΑΣ… Κρίναμε. Και σπεύσαμε, να επικαλεσθούμε το ρηθέν υπό του Φρίντριχ Νίτσε: Ό, τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό!

Ήρθε όμως, το 4-4 από το 0-1 και μετά από το 4-1 με το Βόλο. Κι αποδειχθήκαμε βιαστικοί. Ως εκ τούτου… Σκοντάψαμε! Δεν σπεύδουμε πάντως, να το παραδεχθούμε ακόμη. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των αγώνων με Κοπεγχάγη κι Ολυμπιακό αρχής γενομένης από απόψε!

Το ζητούμενο λοιπόν, σε αυτούς τους αγώνες είναι εάν κι εφ’ όσον αυτές οι επιστροφές του ΠΑΟΚ δεν έτυχαν. Πέτυχαν…

Θα δούμε και σήμερα μία ακόμη διαφορετική – εξ ανάγκης κι ουχί εξ επιλογής - ενδεκάδα του. Με σοβαρές ελλείψεις και πάλι. Με ψυχολογία παικτών στα τάρταρα, λέει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ας τον διαψεύσουν αυτοί. Κόντρα στην κατά τεκμήριον καλύτερη ομάδα του Ομίλου ο Κυπελλούχος έχει να επιτελέσει το δυσκολότερο έργο μέχρι τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

ΥΓ 1: Καλό Παράδεισο σε έναν εκλεκτό φίλο, επιχειρηματία κι ένθερμο ΠΑΟΚτσή. «Έφυγε» προχθές ο Νάκος (Στέφανος) Τρυφωνίδης. Θερμά συλλυπητήρια στους ανθρώπους αυτής τής τεράστιας, για τη Θεσσαλονίκη, ψυχής!

ΥΓ 2: Για λόγους αρχής και μόνον… Λέγαμε την Δευτέρα πως «έκλεψε» στην απόκρουση του πέναλτι ο τερματοφύλακας του Βόλου. Το επιβεβαίωσε ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Δώρον, άδωρον φυσικά…

ΥΓ 3 : Όταν μια τηλεοπτική παραγωγή αποδίδει διήγημα τού Αλέξανδρου, «άγιου των ελληνικών γραμμάτων», Παπαδιαμάντη και σκηνοθετείται από τον Μανούσο Μανουσάκη… Όλες οι άλλες κάνουν στην μπάντα! «Βαρδιάνος στα σπόρκα», κυρίες και κύριοι. Σίριαλ γεμάτο Ελλάδα εποχής!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.