Αλλάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Η UEFA προσεγγίζει την European Super League

Χάρης Δημαράς13 Σεπτεμβρίου 2022

Αναδιπλώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, η UEFA, για την υπόθεση της δημιουργίας της European Super League και της μεταξύ τους δικαστικής διαμάχης που είχε ξεκινήσει από πέρυσι.

Ισπανικό δικαστήριο είχε δικαιώσει τον Ιούλιο του 2021 τις ομάδες της ESL (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) και υποχρέωνε την UEFA να σταματήσει κάθε ενέργεια εναντίον των ιδρυτικών συλλόγων της Super League, ενώ και νωρίτερα δεν είχε επιβληθεί καμία απολύτως πειθαρχική κύρωση σε αυτούς.

Φέτος τον Ιούλιο η σημαίνουσα δικαστική υπόθεση συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστηριο, όπου οι δύο πλευρές παραστάθηκαν εκφράζοντας η καθεμία τα επιχειρήματά της, ενώ η απόφαση που θα ληφθεί αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ειδικά αν δικαιωθούν οι ομάδες.

Η εισήγηση του Ελληνα Γενικού Εισαγγελέα Αθανασίου Ράντου αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου, ενώ το πιθανότερο είναι ότι 2-3 μήνες αργότερα θα εκδοθεί και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η UEFA ήδη αναζητεί συμβιβαστική λύση, προσεγγίζοντας τους συλλόγους της ESL, οι οποίες ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουν είναι να επαναπροσδιοριστούν οι απαιτήσεις και τα οφέλη των ομάδων, από τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κόκκινη γραμμή, επίσης, είναι η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. 

Είναι γνωστό ότι ένας Ελληνας νομικός «κρύβεται» πίσω από όλες τις νομικές κινήσεις της ESL, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, που έχει την διεύθυνση της νομικής ομάδας των τριών συλλόγων, ενώ στο ίδιο τιμ ανήκει και ο Λουί Ντιπόντ, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του Μποσμάν στην περιβόητη υπόθεση που άλλαξε τα δεδομένα στο εργασιακό καθεστώς των ποδοσφαιριστών. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.