Άλλαξε όψη το πάρκο «Ούλοφ Πάλμε» στην Καλαμαριά

Χάρης Δημαράς28 Απριλίου 2020

Άλλαξε όψη το πάρκο «Ούλοφ Πάλμε» στην Καλαμαριά, καθώς σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Καλαμαριάς, ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής του, τα οποία διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο.

Στα έργα συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με ειδικό ελαστικό δάπεδο, μεγάλο υπαίθριο αμφιθέατρο, παιδική χαρά με φυσικό παιχνιδότοπο και χωρίς άλλα όργανα που είχαν αποξηλωθεί, μεταλλικές πέργκολες, περίφραξη, διάδρομοι και φωτισμός. Δείτε την ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς από την 6η Μαΐου του 2019.

Σήμερα (28/4) πραγματοποιήθηκαν ατύπως και τα εγκαίνια, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλας Πατουλίδου και του δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη. Το έργο της ανακατασκευής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης σε οκτώ δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (συνολικού ύψους 84,5 εκ. ευρώ) και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Καλαμαριάς, με την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το προϋπολογισμένο κόστος για το συγκεκριμένο πάρκο, σύμφωνα όσα αναγράφονται στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το πάρκο, έφτασε στις 781.000 ευρώ. 

Το «Ούλοφ Πάλμε» (έχει ονομαστεί έτσι στη μνήμη του σοσιαλδημοκράτη Σουηδού πρώην πρωθυπουργού, που δολοφονήθηκε με στυγερό τρόπο το 1986) πλέον διαθέτει, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, μεγάλο χώρο πρασίνου (στην πίσω πλευρά του υπάρχει και ένα μικρό δασάκι), νέες μεταλλικές κατασκευές, καθίσματα – ξαπλώστρες, κιόσκι κ.α.. Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κρήνης, έίχε δημιουργηθεί στις αρχές της δεκαετίας του '80 και είναι εμβαδού 7537,04 τ.μ.. Μπορεί να φτάσει κανείς εκεί από το κέντρο με τις γραμμές «5» και «6» των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. 

Δείτε φωτογραφίες 

Το πάρκο διαθέτει και... ξαπλώστρες στο γρασίδι

Αρκετές οι μεταλλικές κατασκευές στο πάρκο

Διαθέτει και κιόσκι 

Χρησιμοποιήθηκαν υλικά πιο φιλικά στο περιβάλλον και στον πολίτη

Υπάρχει και ένα μικρό θεατράκι...

Πολύ το πράσινο στον χώρο

Το άγαλμα, στο οποίο καλό θα είναι να υπάρχει και μια ταμπέλα ώστε ο πολίτης να γνωρίζει και το βιογραφικό του Σουηδού πολιτικού 


Το γηπεδάκι μπάσκετ που βρίσκεται στο πάρκο, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο


Και θέσεις για ποδήλατα έξω από το πάρκο

Χρέος των δημοτών είναι να το διατηρήσουν καθαρό, κάτι που δε φάνηκε σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις μας

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 781.000 ευρώ, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας 

Η ενθουσιώδης ανάρτηση της Βούλας Πατουλίδου στα social media 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.