Αλλαγή κανονισμού UEFA: «Ο γιατρός επιλέγει αν ο «χ» παίκτης μπορεί να αγωνιστεί με διάσειση»

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2021

Η UEFA με ανακοίνωση της, έκανε γνωστή την αλλαγή ιατρικού κανονισμού, όσον αφορά τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή στο κεφάλι και να έχει υποψία διάσεισης.

Συγκεκριμένα, από εδώ και πέρα, ο γιατρός της ομάδας θα επιλέγει αν ο «χ» ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί ή όχι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Το μέτρο είναι το πιο πρόσφατο στάδιο στην προσπάθεια της UEFA να εκπαιδεύσει τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους γιατρούς και το ευρύ κοινό σχετικά με τους κινδύνους της διάσεισης στο ποδόσφαιρο, μετά την εφαρμογή της κεντρικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για διάσειση το 2019".

Ενώ η διαδικασία για έναν τραυματισμό στο κεφάλι θα έχει ως εξής:

  • Σε περίπτωση υποψίας διάσεισης, ο διαιτητής θα σταματάει το παιχνίδι, ώστε ο τραυματισμένος παίκτης να δεχθεί βοήθεια από τον γιατρό της ομάδας. Οι παίκτες θα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμοι κατά τη διάρκεια και να μην παρεμβαίνουν στη διαδικασία.
  • Κατά κανόνα, η διάγνωση δεν θα πρέπει να κρατάει πάνω από τρία λεπτά, εκτός αν σοβαρός τραυματισμός απαιτεί τη φροντίδα του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο ή την ακινητοποίησή του για άμεσο διακομμισμό στο νοσοκομείο.
  • Αν η διάγνωση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε τρία λεπτά ή/και υπάρχει υποψία διάσεισης, τότε δεν θα επιτρέπεται στον παίκτη να συνεχίσει να αγωνίζεται.
  • Ένας παίκτης με τραυματισμό στο κεφάλι που θα εξεταστεί για πιθανή διάσειση θα επιτρέπεται να συνεχίσει να αγωνίζεται μετά τη διάγνωση μόνο με συγκεκριμένη επιβεβαίωση του γιατρού της ομάδας στον διαιτητή.
  • Η απόφαση παραμένει εξ ολοκλήρου στα χέρια του γιατρού της ομάδας. Παίκτες, διαιτητές και προπονητές δεν επιτρέπεται να παρέμβουν στη διαδικασία και την απόφαση του γιατρού.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.