Αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου, από την 1η Ιουλίου σε ισχύ

Metrosport Team02 Ιουλίου 2023

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), το οποίο είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αποφάσισε να προχωρήσει σε οκτώ αλλαγές οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τη νέα σεζόν και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων μπαίνει "χαλινάρι" στους τερματοφύλακες ως προς τη συμπεριφορά τους κατά τη διαδικασία των πέναλτι, γίνονται διευκρινίσεις ως προς τις καθυστερήσεις και αλλάζουν ορισμένοι ορισμοί.

Σύνοψη των αλλαγών στους νόμους του παιχνιδιού

Άρθρο 3 - Οι παίκτες

Διευκρίνιση σχετικά με επιπλέον άτομο(α) στον αγωνιστικό χώρο όταν έχει επιτευχθεί ένα γκολ.

Άρθρο 6 - Οι διαιτητές και οι match officials

Ο εφεδρικός βοηθός διαιτητή (RAR) έχει πλέον το δικαίωμα να βοηθήσει τον διαιτητή όπως και οι άλλοι διαιτητές του αγώνα που βρίσκονται «στο γήπεδο».

Άρθρο 7 - Διάρκεια αγώνα

Οι πανηγυρισμοί των γκολ γίνονται ένα ξεχωριστό σημείο στη λίστα των αιτιών χαμένου χρόνου (καθυστερήσεις), τον οποίο ο διαιτητής λαμβάνει υπόψιν.

Άρθρο 10 - Καθορισμός του αποτελέσματος ενός αγώνα

Ο όρος «λάκτισμα από το σημείο του πέναλτι» θα αντικατασταθεί από τον όρο «πέναλτι».

Διευκρίνιση ότι οι προειδοποιήσεις για τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς και για τους παίκτες, δεν μεταφέρονται στα πέναλτι (σε πέναλτι).

Άρθρο 11 - Οφσάιντ

Διευκρίνιση των κατευθυντήριων γραμμών για τη διάκριση μεταξύ "σκόπιμου παιχνιδιού" και της "εκτροπής (απόκρουσης)", όπως περιγράφεται στην εγκύκλιο 26 (Ιούλιος 2022).

Άρθρο 12 - Φάουλ και ανάρμοστη συμπεριφορά

Διευκρίνιση ότι εάν ο διαιτητής καταλογίσει πέναλτι για παράβαση που περιλάμβανε έναν παίκτη της αμυνόμενης ομάδας που προκάλεσε έναν αντίπαλο για την μπάλα

(εξαιρείται το κράτημα, το τράβηγμα, το σπρώξιμο και τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα κ.λπ.), η ίδια κύρωση θα πρέπει να δοθεί στον παίκτη όπως και για μια προσπάθεια να παίξει την μπάλα, δηλαδή εάν η επίθεση σταματήσει ή παρεμβαίνει σε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση.

Άρθρο 12 - Φάουλ και ανάρμοστη συμπεριφορά

Διευκρίνιση ότι ο προπονητής της ανώτερης ομάδας που βρίσκεται στον τεχνικό χώρο δεν μπορεί να τιμωρηθεί για παράβαση που διαπράχθηκε από παίκτη μη γνωστής ταυτότητας.

Άρθρο 14 - Πέναλτι

Διευκρίνιση ότι ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που αποτυγχάνει να δείξει σεβασμό για το παιχνίδι και τον αντίπαλο, δηλαδή αποσπώντας άδικα την προσοχή αυτού που εκτελεί το πέναλτι.

Πρωτόκολλο VAR

Επιβεβαίωση ότι το VAR light system δεν περιλαμβάνει χειριστή επανάληψης.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.