Αλλαγές για ανατροπή ο στόχος του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης07 Ιανουαρίου 2021

Δεν είναι λίγοι – αντίθετα – όσοι επιμένουν μέχρι… αφόρητα! Και (μας) ερωτούν. «Δεν έχετε άποψη για την παραμονή του Λευθέρη Αυγενάκη στην Κυβέρνηση;». Άποψη περί της επιλογής του ως υφυπουργού Αθλητισμού είχαμε. Κι έχουμε φυσικά. Στην αρχή την καλύτερη. Στη συνέχεια; Τη χειρότερη.. Κατατεθειμένες αμφότερες και δη, πολλάκις στην Τράπεζα Ενημέρωσης της «Μ». Δεν τις αλλάζει η παραμονή του….

Εξάλλου το άρθρο – παρέμβαση της «Μ» τα λέει όλα. Δεν περισσεύει κάτι, για να πούμε κι εμείς!

Και προχωρούμε…

Είναι πέρα για πέρα εύλογη η σφοδρή επιθυμία των φίλων του «δικέφαλου» για έναν ακόμη Πρίγιοβιτς, έναν Ολιβέιρα κι έναν Ίνγκασον. Αυτούς βλέπετε – έτσι πρόχειρα αυτούς ανασύραμε από τον… σκληρό μας δίσκο - απέκτησε η ομάδα τους στο παρελθόν κατά την κλασσικά… άνομβρη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Μαζί με αυτούς και τους άλλους έφθασε τότε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Δεν είναι όμως, παράλογη η μη απόλυτη ικανοποίηση των ΠΑΟΚτσήδων με τα γνωστά (επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως υπάρχουν κι άγνωστα στο ευρύ κοινό!) μεταγραφικά πλάνα.

Θεωρούμε… Το θέλουμε και το πράττουμε… Θεωρούμε πως τέτοιας (με τους προαναφερόμενους) ποιότητας παίκτες αναζητά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εάν βρήκε ή δεν βρήκε τέτοιας ποιότητας παίκτες; Θα φανεί από ημέρα σε ημέρα. Φαίνεται επί του παρόντος πάντως, πως (αν μη τι άλλο) διευρύνει τον ορίζοντα των επιλογών του Πάμπλο Γκαρσία. Ακολουθώντας – με σεβασμό όπως πιστεύουμε – σαφείς απαιτήσεις του «Τσε» για αλλαγές, βελτιώσεις και διορθώσεις στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Και προσέξτε εδώ. Φυσικά και δε λέμε πως θα εκτοξεύσουν την απόδοση ισχύος του «δικέφαλου» στο ζενίθ της Ουάρντα και Λάμπρου. Αν και δεν το αποκλείουμε κιόλας. Αμφότεροι , με το ζενίθ της δικής τους απόδοσης, είναι εξαιρετικές λύσεις Έλειπαν από το τρέχον ρόστερ του ΠΑΟΚ. Έτσι λέμε πως το διευρύνουν. Είναι δε, συνάμα επιλογές του «Τσε». Κάτι παραπάνω γνωρίζει αυτός.

Μόνον με αυτές τις προσθήκες (βάλτε κι όσους αριβάρουν εκ της αλλοδαπής) δεν αλλάζουν απόλυτα τα δεδομένα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τη μία πλευρά. Τούτο επειδή ο ΠΑΟΚ στην απόλυτη αλλαγή για ανατροπή στοχεύει. Και θα εγγυόταν από την άλλη – όπως έχουμε πει ξανά - πως θα αλλάξουν μόνο με μεταγραφές;

Ο ΠΑΟΚ είναι εν πλω. Ο Πάμπλο Γκαρσία εν πλω ανέλαβε ως κυβερνήτης το τιμόνι του. Οφείλει και να τον κυβερνά ορθά,. Οφείλει και να βελτιώνει τη λειτουργία του. Να αυξάνει την ισχύ του. Προς τούτο δεν αρκούν μόνο μεταγραφές στο πλήρωμα του. Χρειάζονται κι αλλαγές απόδοσης του.

Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ του «δικέφαλου» οι οποίοι υπολείπονται του καλού τους εαυτού. Αυτούς οφείλει ο Πάμπλο Γκαρσία να …αναγεννήσει. Να σκαλίσει τις στάχτες της απόδοσης τους. Να ξανάβρει φωτιά.

Τότε να δείτε (όπως εμείς …βλέπουμε) πώς θα εκτοξευθεί η απόδοση ισχύος του ΠΑΟΚ στα ύψη! Με την παραγωγή έργου ανάλογου με τις αποδεδειγμένες δυνατότητες τους από αυτούς τους παίκτες (ονόματα δε λένε, γνωστά είναι τοις πάσι!) θα ικανοποιήσει απόλυτα τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ.

Και βέβαια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – παρά την ξηρά μεταγραφική περίοδο - πρέπει να συνεχίσει, αναζητά τις καλύτερες (διαθέσιμες, έτσι;) επιλογές ενίσχυσης του ρόστερ. Υποχρέωση της είναι. Δεν πρέπει όμως, να αναλωθεί μόνον στην αναζήτηση τους. Πρέπει να φροντίσει και για άλλες εναλλακτικές ενίσχυσης. Τέτοιες ως ο Ουάρντα κι ο Λάμπρου. Δίχως τούτο να σημαίνει πως η ΠΑΕ με αυτούς και με τον Κρμέντσικ ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της. Όλα κι όλα. Ξηγιόμαστε, για να μην παρεξηγιόμαστε…

Σε αλλαγές για ανατροπή δεδομένων στο Πρωτάθλημα στοχεύει πλέον, ο ΠΑΟΚ. Είναι φως, φανάρι! Και να μη λησμονείτε… Στοχεύει σε πολύ υψηλό… Σε πολύ υψηλούς, για να ακριβολογούμε, στόχους. Και τίτλους να διεκδικήσει κι ομάδα να φτιάξει.!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.