Αλλα θέλει κι άλλα κάνει

Γιώργος Στράντζαλης01 Φεβρουαρίου 2022

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στον Αρη όπως αποτυπώνεται με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και στην οποία οι Κιτρινόμαυροι δεν ενισχύθηκαν βάσει των αναγκών του ρόστερ και τις διαπιστωμένες αγωνιστικές αδυναμίες.

Παρά την προεργασία που έγινε, το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας πήγε… περίπατο. Ο Αρης ψαρεύει σε θολά νερά με κίνδυνο να βαθύνει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. 

Σε μία χρονική περίοδο που είχε επισημανθεί η ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ, με ποδοσφαιριστές έτοιμους να μπουν στο πλάνο του προπονητή και να βοηθήσουν άμεσα σε συγκεκριμένες θέσεις, η διοίκηση ρίσκαρε πηγαίνοντας σε δύσκολες και πιο ακριβές ίσως -από τις οικονομικές της δυνατότητες - περιπτώσεις, σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη μεταγραφική περίοδο με περιορισμένες επιλογές και με τους περισσότερους από τους “στόχους” της να βρίσκονται σε ομάδες. 

Και τελικά έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το ψώνια του χειμώνα με μόλις δύο επιλογές στο καλάθι, και μία αποχώρηση. Αυτή του Τζίμι Τζέγκο, έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, η οποία στοιχειοθετεί αγωνιστική απώλεια καθώς ο Αυστραλός ήταν μια σταθερά στο πλάνο του προπονητή. Μεταγραφικά “επένδυσε” σε παίκτες όπως ο Ντουκουρέ και ο νεαρός Λουίς Πάλμα ενισχύοντας μεν τον άξονα της μεσαίας γραμμής και την μεσοεπιθετική γραμμή, με παίκτες δε στους οποίους ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να βασιστεί άμεσα. Είναι αμφίβολο τί μπορεί να δώσουν. Γιατί; Γιατί είναι ερωτηματικό η τωρινή τους κατάσταση.

Ο Ντουκουρέ είναι ένας χαφ με εμπειρίες και παραστάσεις στη La Liga, αλλά και με ένα επιβαρυμένο ιατρικό παρελθόν και χωρίς πολλές συμμετοχές το προηγούμενο διάστημα. Ο Αρης επένδυσε στο ταλέντο του 21χρονου Λουίς Πάλμα, ενός μεσοεπιθετικού με πολλά περιθώρια εξέλιξης, ωστόσο και στη δική του περίπτωση υπάρχουν ερωτηματικά. 

Όπως: 1) πόσο χρόνο προσαρμογής θα χρειαστεί για να μπει στο (αγωνιστικό) κλίμα της ομάδας, όντας ένας παίκτης που για πρώτη φορά βγαίνει από τη χώρα του (σσ Ονδούρα); και 2) είναι σε θέση να σηκώσει αυτή τη στιγμή το βάρος της πίεσης που υπάρχει στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης για να έρθουν άμεσα αποτελέσματα;

Προφανώς και αυτές δεν είναι επιλογές που μπορούν να προσφέρουν βοήθειες στον Αρη τώρα που “καίει η πατάτα” ενώ η ομάδα έχει ανάγκη από άμεσες βοήθειες και ο Άκης Μάντζιος βλέπει εδώ και καιρό να μην υπάρχουν πάνω από 2-3 παίκτες σε καλή κατάσταση και παράλληλα παίρνει ελάχιστα πράγματα από βασικά στελέχη της ομάδας του.

Εν τέλει, ο Αρης άλλα ήθελε, άλλα χρειαζόταν και άλλα έγιναν. Είχε ανάγκη παίκτες σε συγκριμένες θέσεις (καιγόταν για στόπερ, φορ και επιτελικό μέσο) και έτοιμους να ανταποκριθούν και να καλύψουν τα κενά με βασικό ρόλο, όχι να συμπληρώνουν το πλάνο του προπονητή. 

Αυτές οι ανάγκες διαπιστώθηκαν μέσα από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τα συγκεκριμένα αγωνιστικά της προβλήματα, τα οποία στοίχισαν με σοβαρές απώλειες βαθμών και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Όπως επίσης προέκυψαν και από τις αστοχίες σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.