All Star Game 2020: Η καρδιά του μπάσκετ «χτυπάει» στην Κρήτη

Στέλιος Παρθενάκης08 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε το πρώτο τοπικό σεμινάριο της χρονιάς που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στα πλαίσια του ΕΚΟ All Star Game 2020 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η δυναμική προσέλευση των προπονητών από κάθε γωνιά της Κρήτης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και το υψηλό επίπεδο των ομιλιών βοήθησαν στην επιτυχία του σεμιναρίου που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Oπως την πρώτη ημέρα έτσι και σήμερα το Κλειστό Γυμναστήριο Πανεπιστημίου Ηρακλείου αποτέλεσε σημείο συνάντησης για δεκάδες προπονητές που δεν έχασαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε νευραλγικά θέματα του σύγχρονου μπάσκετ αντλώντας γνώση από καταξιωμένους Ελληνες τεχνικούς.

Η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου άνοιξε με τον άμεσο συνεργάτη του Ρικ Πιτίνο, Δημήτρη Κουστένη, να αναλύει την «αντιμετώπιση στην off-ball screen», ενώ στην συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον Γιάννη Κτιστάκη που εξήγησε την «άμυνα στο low post με παγίδες».

Οι τίτλοι τέλους στο πρώτο τοπικό Σεμινάριο του ΣΕΠΚ έπεσαν με τον, επίσης συνεργάτη του Ρικ Πιτίνο, Γιώργο Βόβορα να διδάσκει με μεγάλη λεπτομέρεια «ειδικές καταστάσεις στην επίθεση».

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε το ελληνικό μπάσκετ για μια ακόμα φορά

 

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου για το EKO All Star Game που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οικογένεια του μπάσκετ επισκέφτηκε το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή.

Στο ίδρυμα βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Μασλαρινός και έφορος Εθνικών ομάδων της ΟΣΕΚΑ, Γρηγόρης Κοντοδήμος.

Το παρών έδωσαν επίσης οι εκπρόσωποι των χορηγών WATT+VOLT Σοφία Μαυρουδή και ROLCO ΒΙΑΝΙΛ Δήμητρα Πατσουλή.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και το κλίμα ήταν πολύ συγκινητικό. Αθλητές και χορηγοί μοίρασαν δώρα στα παιδιά και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Η γιορτή στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και η άφιξη του πρωθυπουργού

To Ηράκλειο είναι στο επίκεντρο του ελληνικού μπάσκετ με την διεξαγωγή του ΕΚΟ ALL STAR GAME 2020.

Ετσι, πριν τη δεύτερη ημέρα στα “Δυο Αοράκια” βρέθηκαν στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης οι τσιρλίντερς της Ζαλγκίρις, μασκότ των ομάδων και πολλοί εκπρόσωποι του μπάσκετ.

Ακόμα, έγιναν αρκετοί διαγωνισμοί με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και μάλιστα όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Δικαιοσύνης δεν είπαν όχι σε ένα αυτόγραφο. Τα “πηγαδάκια” φυσικά για το ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο δεν έλειψαν.

Παρόντες ήταν ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο διευθυντής της Marketing ΕΚΟ, Σωτήρης Αναστασιάδης,ο Αρης Καρακούσης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης,πρόεδρος του ΣΕΠΚ,ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Σταύρος Δουβής, ο Χάρης Παπαγεωργίου,ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, πρόεδρος του ΣΕΠΚ και βέβαια όλα αυτά υπό τον ήχο μουσικής και μαέστρο την Ελένη Κρεμλίδου στην οργάνωση των διαγωνισμών.

Αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η θέληση όλων να χαρίσουν χαμόγελα και μπασκετικές στιγμές στα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου μαζί με τους γονείς τους.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην πτήση που μετέφερε την αποστολή των δημοσιογράφων από την Αθήνα στο Ηράκλειο ήταν παρών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για να ανακοινώσει τη δημιουργία νέους διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.