Αλήθεια τι ετοιμάζει πάλι για ΠΑΟΚ η περιβόητη επιτροπή Αυγενάκη;

Δημήτρης Μπούζας19 Νοεμβρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας

Ενώ η αθλητική δικαιοσύνη έχει «ξύσει τον πάτο του βαρελιού» με τα στραγγαλισμένα κατηγορητήρια και τις ποινές – χάδια, έρχεται τώρα ο κουμπάρος του Υφυπουργού Αθλητισμού και πρόεδρος της επιτροπής που αυτογελοιοποιήθηκε και έγινε διεθνώς ρεζίλι, μετά τη συνομωσία της πολυιδιοκτησίας, να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντως για να πλήξει τον δικέφαλο, αλλά και για να ανοίξει τους ασκούς του αιόλου για την Κυβέρνηση.

Ο άνθρωπος δεν έχει τον Θεό του. Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τότε που οδήγησε την Επιτροπή του Επαγγελματικού Αθλητισμού σε μια παταγώδη αποτυχία, συγχρόνως και στη διεθνή γελοιοποίηση της και επιχειρεί να μπλέξει σε περιπέτειες τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά. Αποτολμώντας να στήσει νέα περιπέτεια με φαιδρές και αστήρικτες αιτιάσεις, που αφορούν μία ημερομηνία δήλωσης του Γιώργου Σαββίδη, όταν μπήκε στο Δ.Σ της ΠΑΕ, συγχρόνως και σε κάποια ανώνυμη καταγγελία. 

Αναφερόμαστε στον πρόεδρο της περιβόητης πλέον επιτροπής και κουμπάρο του Υφυπουργού Αθλητισμού κύριο Τζουλάκη – συνταξιούχο δικαστικό – ο οποίος διέβλεψε και εντόπισε μία... σοβαρή παρανομία, εκτειθέμενος όμως ανεπανόρθωτα, όπως υποστηρίζουν έγκυροι κύκλοι, καταλογίζοντας του αφέλεια γιατί δεν φρόντισε να τεκμηριώσει νομικά στο σύνολο της, την νέα απόπειρα του. Λεπτομέρειες επί του θέματος που αφορούν την...νομική του υπόσταση μπορείτε να διαβάσετε στην ανάρτηση του σάιτ της «Δίκης», όπως πιστεύουμε και σε σχετικά ρεπορτάζ που υπάρχουν σήμερα. Να σκεφτεί κανείς ότι ο κύριος Τζουλάκης στην προσπάθεια του να ισχυροποιήσει την «δίωξη», συμπεριέλαβε και τον πλεόν αμέτοχο και ανίδεο διοικητικά Νίκο Σαββίδη. Το όλον θέμα οι γνωρίζοντες καλά τα πράγματα προκλήθηκε από μία ανεξήγητη πρόθεση του συγκεκριμένου συνταξιούχου δικαστικού να βρει αυτή τη στιγμή «κάτι» (και για δεύτερη φορά όμως), ώστε να μπλέξει τον ΠΑΟΚ. 

Αντ΄αυτού έμπλεξε μάλλον ο ίδιος, από τη στιγμή που οι θιγέντες θα τον καθίσουν στο σκαμνί, γιατί με την φόρα που πήρε σκόνταψε σε πράγματα όπως το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, αλλά και σε άλλες «περιττές» ενέργειες. Όπως ήταν επόμενο η νέα απόπειρα εξόργισε και δικαιολογημένα τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ αντέδρασε άμμεσα και κατήγγειλε την νέα πρόκληση από την ίδια επιτροπή που υιοθέτησε το έκτρωμα της πολυιδιοκτησίας. Όπως ακριβώς το είχε «στήσει» και είχε «εμπνευστεί» ο Ολυμπιακός. Απορίας άξιο προβάλλει πλέον ένα τεράστιο ερωτηματικό για τον Πρωθυπουργό. Έχει τόση δύναμη, τέτοια στήριξη και προστασία ο συγκεκριμένος Υφυπουργός Αθλητισμού, ώστε να αδιαφορεί για το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί, βάζοντας για μια ακόμη φορά απέναντι στην Κυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες φίλους ενός λαοφιλέστατου συλλόγου; 

Ο κουμπάρος του κυρίου Αυγενάκη με την σειρά του και μετά τα όσα ακολούθησαν σε επίπεδο θεσμών και συγκεκριμένα αθλητικής δικαιοσύνης μετά το ντέρμπι, έρχεται να ενισχύσει τη στέρεη πλέον άποψη της κοινής γνώμης, ότι το ερυθρόλευκο Κυβερνητικό καρτέλ, προκειμένου να πετύχει στόχους όπως η επί σειρά ετών επιδίωξη του να εξοντώσει τον ΠΑΟΚ, δεν διστάζει να αγνοήσει και τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για μία ανέφελη προεκλογική περίοδο. Κακά τα ψέμματα υπάρχει κίνδυνος να πληρώσει ακριβά η Κυβέρνηση τις αυθαιρεσίες και τις εμμονές που έχουν πάντοτε την ίδια σφραγίδα, την ίδια υπογραφή και την ίδια διεύθυνση (λιμάνι).

Στον επίλογο κρατήσαμε όλα όσα ακολούθησαν σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης το ντέρμπι. Οι διώξεις έγιναν με... αφυδατωμένα – σχεδόν στραγγαλισμένα – κατηγορητήρια, με τα πλημμελήματα να γίνονται πταίσματα, τις υποτροπές να εξαφανίζονται και τους έχοντες την ευθύνη να επιβάλουν τον νόμο, απλά να ξύνουν τον πάτο του βαρελιού όχι της επιείκειας, αλλά μιας εκ προϊμίου διασφαλισμένης προστασίας.

ΥΓ: Θετική κίνηση η συμμετοχή του Άγγελου Αναστασιάδη στο νέο διοικητικό σχήμα. Ασφαλώς όμως όχι για τις υποδομές και για τα προπονητικά κέντρα, αλλά στην καρδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος, για να υπάρχει ένας σοβαρός, υπεύθυνος και έντιμος έλεγχος. Κάτι που το έχει ανάγκη απόλυτα ο «όλος οργανισμός». Του ευχόμαστε καλή επιτυχία, να ριζώσει... και να μην έχει την τύχη του Νίκου Βεζυρτζή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.