Αλήθεια γιατί πόνεσαν τόσο οι μαφιόζοι με τον Μπαλτάκο;

Δημήτρης Μπούζας04 Ιουνίου 2022

Οι απολαμβάνοντες την σκανδαλώδη εύνοια όλων των Κυβερνήσεων, γίνονται καταγέλαστοι, επιτρατεύοντας φαιδρά επιχειρήματα (περί πολιτικών πεποιθήσεων!) εναντίον του νέου προέδρου της ΕΠΟ.

Είναι να γελάς και να κλαις. Θα το γράφω - κι ας γίνομαι κουραστικός για μια ακόη φορά – οι τύποι δεν έχουν τον Θεό τους. Δεν διστάζουν προκειμένου να στοιχειοθετήσουν και να κατασκευάσουν κατηγορίες με τα πλέον φαιδρά επιχειρήματα. 

Έχουν ξύσει και τον πάτο του βαρελιού της αυτογελοιοποίησης τους. Πείτε μου στα αλήθεια αν θα περιμένατε ποτέ από αυτούς τους νταραβερτζήδες που επί σειρά δεκαετιών (θα φτάναμε και στην υπερβολή ακόμη ειδικά για αυτούς να πούμε από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους) απολαμβάνουν πρωτοφανείς και σκανδαλώδεις εύνοιες με όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις – μηδεμιάς εξαιρουμένης – να εγκαλέσουν τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. 

Ναι, όπως ακριβώς το διαβάζετε. Τα επί μονίμου βάσεως αρπακτικά γενναιόδωρων κρατικών ενισχύσεων και χορηγιών, ενίοτε και ληστειών (βλέπε Τράπεζα Κρήτης) που διαφεντεύουν και καταδυναστεύουν τον χώρο του ποδοσφαίρου με την ενοχή και σύμπραξη όλων των Κυβερνήσεων (δεξιών, κεντρώων, αριστερών, σοσιαλιστικών) εξοργίστηκαν λέει για τις θέσεις και τις πολιτικές απόψεις που έχει ο Μπαλτάκος! Δηλαδή; Τους κόφτει αν είναι δεξιός, αριστερός ή σοσιαλιστής; 

Κι αν είναι ποιο από αυτά και σε τι τους ενοχλεί; Και τι μπορεί να κάνει ένας έστω και μαχητικός νομικός, όταν αυτοί έχουν την στήριξη όλων όσων έχουν κυβερνήσει αυτόν τον τόπο; Να τους θυμίσουμε ότι ο Κόκκαλης (όπως και ο Ολυμπιακός) επί ΠΑΣΟΚ ήταν κράτος εν κράτει; Οτι επί ΣΥΡΙΖΑ ο Βασιλειάδης μόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν είχε φωτογραφηθεί, τη στιγμή που και ο πρόεδρος τους ανεβοκατέβαινε τακτικά τα σκαλοπάτια του Μαξίμου, χρηματοδοτώντας και την προεκλογική εκστρατεία της Δούρου;

 Και να καταλήξουμε στο σήμερα; Οπου ένας ανεκδιήγητος Υφυπουργός Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσιάζεται ως τοποτηρητής των συμφερόντων του Ολυμπιακού και αβαντάρεται προκλητικά και απροσχημάτιστα από ένα ερυθρόλευκο κυβερνητικό μπλοκ, μέσα στο οποίο βρίσκονται και κορυφαίοι Υπουργοί; 

Ο Μπαλτάκος σε τι μπορεί να ενόχλησε; Βέβαια εκεί στο λιμάνι θα προτιμούσαν κάποιον πρόεδρο από την παρτίδα εκείνη της αλησμόνητης παράγκας (Γκιρτζίκης, Σαρρής και σια) ή θα ήθελαν κάποιον άβουλο και πιθανότατα του χεριού τους. Το ότι πόνεσε πολύ σε κάποιους, αυτό οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες το μεταφράζουν με το δικό τους τρόπο. Η πρώτη σκέψη οδηγεί στο ότι είναι ένας πρόεδρος πολύ σκληρός για να πεθάνει. 

Έχει μία προσωπικότητα που ενοχλεί, φοβίζει και τρομοκρατεί μόνο το παρασκήνιο και το αθλητικό παρακράτος και όσους το εκπροσωπούν. Είναι κωμικοτραγικό και θυμίζει σκηνή από κόμικς να βλέπεις τον Καραπάπα να πετροβολεί τον νέο πρόεδρο. Ίδιος ο Μπρούτο!!! Συμμαζέψτε τον γιατί γίνεται ρεζίλι. Βέβαια εσείς έχετε πάντοτε το πάνω χέρι

. Ο γιος του Σάββα στη Γενεύη φροντίζει για όλα. Ήδη σας έκανε το μεγάλο δώρο (κορυφαία μεταγραφή κατά την άποψη μας), την παραμονή του αυτοκόλλητου Εγγλέζου αρχιδιαιτητή και στη νέα χρονιά. Τον κύριο Μπαλτάκο δεν τον γνωρίζουμε. Το βιογραφικό του όμως έχει το σημαντικότερο μήνυμα: ότι οι μαφιόζοι τον φοβούνται. Κι αυτό για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικό.

ΥΓ1: Δεύτερη θετική μεταγραφική κίνηση από πλευράς ΠΑΟΚ. Έρχεται στην Τούμπα μετά τον Κουαλιάτα ένας επίσης ποιοτικός και ενδεκαδάτος παίκτης. Αναφερόμαστε στο κλείσιμο της μεταγραφής του Ράφα Σοάρες, αριστεροπόδαρου πλάγιου αμυντικού της πορτογαλικής Γκιμαράες.

 Για τον οποίο η χαρακτηριστική έκφραση του έμπειρου Ζουέλα, ότι το στυλ του παιχνιδιού του μοιάζει με τον Λίνο, δίνει μια πρώτη εικόνα του τι μπορεί να προσφέρει ο Πορτογάλος. Επιπρόσθετα είναι ένας μπακ που πατάει την αντίπαλη περιοχή, σκοράρει και έχει στο ενεργητικό του πολλές ασίστ. Συγκεκριμένα στην περσινή χρονιά ο Σοάρες μέτρησε 2 γκολ και 8 ασίστ!

ΥΓ2: «Δικαίωση» της στήλης; Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε προβλέψει ότι ο Ολυμπιακός μέσα στις επιλογές του έχει τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Βέβαια οι ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν σε αυτές τις επιλογές και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.