Αλήθεια, γιατί δεν «ψωνίζουν» από το «μαγαζί» του Μπέου;

Δημήτρης Μπούζας25 Αυγούστου 2022

Διατηρώντας άριστες σχέσεις με τον Σαββίδη, ο Δήμαρχος Βόλου αλλά και σαν πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλου, δημοσίως έδειξε διατεθημένος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ με παίκτες σημαντικούς, που τους έχει απόλυτη ανάγκη. Χωρίς όμως ποτέ να επιδειχθεί ενδιαφέρον από την αντιπέρα όχθη. Σήμερα όμως η περίπτωση του ταλαντούχου Φερνάντεθ επιβάλλει ο Ιβάν να σηκώσει το τηλέφωνο και να κλείσει σε χρόνο μηδέν την μεταγραφή, που θα δώσει μεγάλη ισχύ στο αδύναμο ρόστερ.

Σκασμένος στην κυριολεξία ήταν τακτικός (σχεδόν καθημερινός) συνομιλητής μου και φίλος μου, θερμός υποστηρικτής του ΠΑΟΚ, με τα όσα αφορούν την προσπάθεια που έπρεπε ήδη να έχει καταβληθεί και να ολοκληρωθεί για να «στοκαριστούν» τα μεγάλα κενά που παρουσιάζει το ρόστερ: «Ξέρεις τι είναι να είσαι στημένος από το πρωί μέχρι το βράδυ στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις για να ακούσεις επιτέλους ότι ήρθε ο επιτελικός που τόσο λείπει ή μία - δύο ακόμη πρόσθετες προσθήκες που χρειαζόμαστε και αντί για αυτό, να σου έρχεται κατακέφαλα η είδηση που έχει σχέση με τη μεταγραφική δραστηριότητα να είναι το αν θα δοθεί ή όχι δανεικός ο νεαρός Τσιγγάρας;». 

Κουβέντα στην κουβέντα, με οδήγησε σε κάποιες απορίες του, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισα μία, η οποία μπορώ να πω πως με τσίγγλισε, χωρίς βέβαια να περάσει από το μυαλό μου, ότι ο φίλος μου είχε σκοπό να με ιντριγκάρει. Και συνέχισε: «Πες μου εσύ Δημήτρη που είσαι μέσα σε όλα (μακάρι ποτέ να μην ήμουν) πως βλέπεις αυτό το περίεργο. 

Οι δικοί μας να μην «ψωνίζουν» ποτέ από το μαγαζί του Μπέου και ο κάθε άγνωστος νεοφερμένος τεχνικός διευθυντής να μας κουβαλάει ότι θέλει, ξοδεύοντας τα εκατομμύρια του προέδρου μας;». Προς ενίσχυση δε των υποψιών και επιφυλάξεων του, μου ανέφερε τις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου Βόλου, ο οποίος αφού τόνισε ιδιαίτερα την εκτίμηση του και το σεβασμό του στο πρόσωπο του Ιβάν, καλούσε τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ να προσεγγίσουν τον Δουβίκα – μετά τη μεταγραφή του Τζόλη – έχοντας και την δική του βοήθεια και παρέμβαση. Κάτι που ασφαλώς δεν προχώρησε ποτέ και ο νεαρός χαρισματικός φορ κατέληξε σε ξένο πρωτάθλημα, με την τελευταία πληροφορία να αναφέρει πως ο Ολυμπιακός κινείται προς την απόκτηση του. 

Προς το «μαγαζί» του Μπέου οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ δεν γύρισαν ούτε καν τα μάτια τους, όταν καιγόταν η ομάδα και ο Γκαρσία ζητούσε επίμονα αριστερό μπακ. Μπροστά τους ήταν έτοιμη η περίπτωση του Φεράρι, αλλά ούτε καν την πλησίασαν. 

Είχαν άλλες σκέψεις και άλλες διασυνδέσεις, οι οποίες τους υποχρέωναν να διατηρούν την αριστερή μπουκόπορτα της ομάδας. Θα λέγαμε ότι το ίδιο συνέβη και πολύ πρόσφατα, στην αναζήτηση φορ μετά τις αλχημείες που έγιναν με την περίπτωση Τσόλακ και την δημιουργία τεράστιου κενού. Και σε αυτή την περίπτωση είχαν τη λύση από τον Βόλο, με τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος Φαν Βέρτ. Προτίμησαν ένα δευτεροκλασάτο από τα δικά τους μαγαζιά. Σήμερα ο Βόλος έχει στις τάξεις του έναν παίκτη, του οποίου η παρουσία στην Τούμπα θα μπορούσε να λύσει το σοβαρότατο πρόβλημα του επιτελικού. Αναφερόμαστε στον νεαρό Ισπανό Πάουλο Φερνάντεθ. Παίκτης χαρισματικός, στον οποίο αναφέρθηκε και πάλι με αφορμή τα όσα τραγικά συμβαίνουν στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ ο Αχιλλέας Μπέος, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Metropolis 95,5 και στον Γιώργο Μπούζο. 

Μάλιστα στην ερώτηση αν είναι διατεθημένος να τον παραχωρήσει, σε πρώτη φάση φάνηκε πολύ σκεπτικός. Η απάντηση που έδωσε συμπληρώθηκε με μια νέα έκρηξη οργής για τους συνεργάτες του Σαββίδη που δεν τον προστατεύουν, παρουσιάζοντας αυτήν την τραγική εικόνα, του να χάνονται άσκοπα εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες μηδαμινής αξίας. Με δυο λόγια και για να μην το κουράζουμε, γνωρίζοντας την άποψη και τα συναισθήματα που έχει ο Μπέος για τον Σαββίδη και την μεγάλη ανάγκη που έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα να βρει λύσεις και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, η περίπτωση του Φερνάντεθ παρουσιάζεται ιδανική. Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον Ιβάν και ο ίδιος να πάρει την απόφαση να σηκώσει το τηλέφωνο και είμαστε σίγουροι ότι με τον Μπέο θα τα βρει σε δευτερόλεπτα. Τίποτε περισσότερο.

ΥΓ: Ο φίλος της στήλης Πέτρος Κυριακίδης (φίλος του ΠΑΟΚ) επισημαίνει: «Για να είμαι ειλικρινής, παρότι ελπίζω, δεν πιστεύω να ενισχυθούμε έστω και περιορισμένα. Μετραγραφικά είμαστε για κλάματα και όσο σκέφτομαι ότι έχουμε σαϊνια που πουλάνε ένα εκατομμύριο ευρώ τον Πέλκα και αγοράζουν με δύο εκατομμύρια ευρώ τον Μουργκ, αλλά και καταφέρνουν να φέρουν για βασικό, παίκτη που η διαδρομή του ήταν εννέα (!) φορές δανεικός, δεν προβλέπω φως στο τούνελ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.