Τσίπρας: Ζητάμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές εντός 3 εβδομάδων

Metrosport Team31 Ιανουαρίου 2023

Σε δηλώσεις για τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου προέβη  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, Τρίτη, σε αίθουσα του Ζαππείου, στις 13:00.


Μερικές απο τις δηλώσεις Τσίπρα: 

«Η αισχροκέρδεια που κοστίζει στα νοικοκυριά νομιμοποιείται με τον πιο προκλητικό τρόπο.»

«Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία και η μεσαία τάξη ωθούνται στο περιθώριο και στην αγωνία για το αύριο. Η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη όπως δείχνουν τα δημόσια σκάνδαλα, οι απευθείας αναθέσεις και η εμπλοκή ακόμα και στο οργανωμένο έγκλημα.»

«Ονόματα κυβερνητικών στελεχών είναι συνώνυμα της παρανομίας.»

«Η υπόθεση των υποκλοπών ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο. Αυτός ο «ζόφος» είναι αυτό, που από τη πρώτη στιγμή ονομάσαμε «καθεστώς Μητσοτάκης».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της κυβερνητικής εξουσίας, που του χάρισε ο ελληνικός λαός. Καταχραστής αμετανόητος.»

«Όλα αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου.»

«Η ιδιωτική ζωή του πολίτη έγινε βορά ενός εγκληματικού δικτύου υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, με σκοπό τον εκβιασμό και την φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.»

«Η «εθνική ασφάλεια» που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης έγινε θύμα παιχνιδιών μαφίας και συγκάλειψης. Με ψέματα, με εκβιασμούς, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με δολοφονίες χαρακτήρων.»

«Το θέαμα μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα δέχεται τα όσα κάνει ο πρωθυπουργός, είναι επικίνδυνη. Παραμένουν στις θέσεις τους και συντάσσονται με αυτόν, που κάνει τις υποκλοπές είναι επικίνδυνη. Μια τέτοια κατάσταση σήψης, δεν γίνεται να γίνει δεκτή από κανένα άνθρωπο.»

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την εκτροπή. Ακόμη κι αν το αποφάσισαν 156 βουλευτές.»

«Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω και μια εξήγηση, για εμάς, αυτή η κυβέρνηση είναι έκπτωτη. Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια στιγμή παραπάνω και να αποφασίζει για τον ελληνικό λαό. την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει.»

«Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο :

«Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή.»

«Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση την συμμετοχή μας, αν υπάρξει νομοθετική διαδικασία για τον αποκλεισμό των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής.»

«Τέλος, καλούμε όλα τα κόμματα και τα συνδικάτα να δημιουργήσουν ένα τείχος και τους πολίτες να πάρουν τη δημοκρατία στα χέρια τους, με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει με τις πράξεις του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

«Αντιμετωπίσαμε απολύτως θεσμικά αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο. Ζητήματα απαντήσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και ζητήσαμε αποδείξεις από την αρμόδια αρχή.»

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.