Αλεξανδρούπολη: Νηπιαγωγός κλείδωνε σε αποθήκη τους μαθητές της!

Metrosport Team06 Απριλίου 2024

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η καταγγελία που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας για παιδικό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη, όπου η νηπιαγωγός κλείδωνε τα παιδιά στη σκοτεινή αποθήκη της τάξης για τιμωρία.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, οι σκοτεινές πρακτικές της παιδαγωγού αποκαλύφθηκαν όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κόρη του και αυτή κρατώντας την κούκλα της είπε: 

«Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη».

Όταν, τη ρώτησε ξαφνιασμένος, η ανήλικη του απάντησε ότι «έτσι μας κάνει η κυρία».

Μάλιστα, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις, η παιδαγωγός επιβεβαίωσε το γεγονός, σχολιάζοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να «ηρεμήσουν».

Η απάντηση του δήμου Αλεξανδρούπολης

Έντρομοι, οι γονείς επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς πρόκειται για ένα δημοτικό παιδικό σταθμό, με τον δήμαρχος να τους διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχει καμία συγκάλυψη και ότι θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: 

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων.

 Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.