Ασύλληπτος θρήνος στη κηδεία του- «Αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό;» - «Αθάνατος» βροντοφώναξαν όσοι βρέθηκαν εκεί

Χάρης Δημαράς15 Οκτωβρίου 2022

Η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα μα κυρίως οι δικοί του άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στο Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Τον σπουδαίο Ολυμπιονίκη και ακόμα σπουδαιότερο άνθρωπο που κατάφερε να συγκλονίσει με το μήνυμα του τη μέρα του θανάτου του. Χιλιάδες πολίτες, επώνυμοι και ανώνυμοι γέμισαν ασφυκτικά τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. 


Θρήνος και κραυγές απόγνωσης συνέθεταν το τραγικό σκηνικό, την στιγμή που το τυλιγμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο με τη σορό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, έφτασε στην εκκλησία.


Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον άνθρωπό της και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο». Το ίδιο και ο πατέρας του ο οποίος με κλάματα στα μάτια ανέφερε απαρηγόρητος «παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου». Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον ύστατο αποχαιρετισμό του σπουδαίου αθλητή:

Τραγικές φιγούρες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του. Η αδερφή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της πάνω από το φέρετρο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε στα μεγαλύτερα τουρνουά του τάε κβο ντο σε όλη την Ευρώπη.


Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναπτύξει μια ξεχωριστή φιλία με τον ΑΛέξανδρο Νικολαϊδη


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης

Παρόντες Ταμπάκος και Μουρούτσος 

Εμφανώς συγκινημένοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους κοντινούς ανθρώπους του Αλέξανδρου Νικολαΐδη οι δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο αθλητή.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπρόσωποι από τον χώρο, της πολιτικής και του αθλητισμού. Ακόμη, συγκλονισμένος ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών δήλωσε συντετριμμένος, λέγοντας ότι ήξερε τον Αλέξανδρο από μικρό παιδί αλλά και την οικογένειά του. Επισήμανε ότι η ΠΕΔΚΜ αποδέχτηκε την πρότασή του να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας


Το πιο θερμό χειροκρότημα για τον Αλέξανδρο

Η εξόδιος ακολουθία συγκίνησε τον κόσμο, ο ΑΛέξης Τσίπρας μίλησε για τη θερμή τους φιλία και όταν το φέρετρο σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη βγήκε από την εκκλησία λύγισαν και οι πέτρες. Ο κόσμος ξέσπασε στο πιο θερμό χειροκρότημα για τον Αλέξανδρο Νικολαϊση που μας συγκλόνισε στη ζωή και τον θάνατό του.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.