Αλεξανδρής: «Είναι καλό να μην ξέρουν πως θα είναι η ομάδα με τον Γιάννη»

Metrosport Team22 Αυγούστου 2022

Για την εικόνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ μίλησε ο έμπειρος προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα της Εθνικής: «Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ακόμη. Δεν συμφωνώ για τα φιλικά παιχνίδια που δίνονται στην Ελλάδα. Θα προτιμούσα να παίζει εκτός έδρας. Περίμενα να δω τον Γιάννη στο παιχνίδι με την Τουρκία και ήταν λίγο άδικο που δεν έπαιξε ενώ ήταν 20.000 κόσμο στο γήπεδο. Αμφιβάλλω αν υπάρχει πρόβλημα στη μέση. Είναι καλό να μην ξέρουν πως θα είναι η ομάδα με τον Γιάννη. Με την Ισπανία ήταν εντυπωσιακός. Ο Δημήτρης ξέρει πως θα παίξει με τον Γιάννη και δουλεύει με τους υπολοιπους».

Για Παπαγιάννη: «Αν δεν παίξει, θα έχουν πρόβλημα μέσα στη ρακέτα. Ο Παπαγιάννης έχει θλάση στο δικέφαλο και θέλει ειδική θεραπεία. Μπορεί να υποτροπιάσε γρήγορα. Δεν έχουμε άλλα μεγάλα κορμιά. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι αδύναμος στη ρακέτα, δεν μπορεί να σπρώξει, είναι ευάλωτος στο καλάθι. Ο Αγραβάνης δεν είναι καθαρό πεντάρι αλλά δεν είναι αλτικός για να πάρει ριμπάουντ. Εκεί φοβούνται ότι θα υπάρχει φθορά. Δόθηκε ευκαιρία και σε κάποια άλλα παιδιά όπως ο Λούτζης. Θα προτιμούσα τον Κασελάκη».

Για Ντόρσεϊ: «Μου άρεσε ο Ντόρσεϊ. Τον δοκίμασε και αλλιώς ο Ιτούδης». 

Επιπλέον, τόνισε: «Αν επιστρέψουν όλοι, μπει ο Παπαπέτρου, θα παίξει ο Γιάννης και ο Παπανικολάου θα πάρουμε μετάλλιο. Αν δεν πάρουμε θα είναι αποτυχία».

Για το ενδεχόμενο απουσίας του Παπαγιάννη: «Πρέπει να δουλευτεί καλύτερα. Θα παίξουμε με παγίδες και με άμυνα σε όλο το γήπεδο. Το χρειαζόμαστε αυτό γιατί ο Γιάννης πρέπει να έχει ανοιχτό χώρο».

Για το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά: «Η ομαδική άμυνα θα κάνει τη διαφορά. Θα είμαστε καλύτεροι με βοήθειες μέσα στον ψηλό. Στο παιχνίδι με την Τουρκία δεν περίμενα να παίξει με κοντό σχήμα αλλά πέτυχε. Το χάρηκα. Στο μπάσκετ πρέπει να ρισκάρεις. Εϊμαι ήρεμος για τον πάγκο καθώς ξέρω ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει».

Για την απουσία Τεόντοσιτς από τη Σερβία: «Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Καλός ο Τεόντοσιτς αλλά μεγάλωσε ακόμη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.