Αλεξανδρίδης: «Μου είχε υποσχεθεί τη φανέλα και δεν το ξέχασε ο Μαραντόνα»

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2020

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που άλλαξε τη φανέλα του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στον αγώνα κόντρα στη Νάπολι, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για εκείνες τις στιγμές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς πήρε τη φανέλα του Μαραντόνα:

«Ήμουν τυχερός με την έννοια που παίξαμε αντίπαλοι μ’ αυτό τον θρύλο. Ήμουν αρχηγός και ως αρχηγοί ήρθε με φώναξε βρισκόμασταν κοντά. Του είχα ζητήσει τη φανέλα του στο πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία και μου είχε πει ότι θα μου την έδινε στη Θεσσαλονίκη. Είπα ότι δεν θα το θυμόταν, αλλά δεν ξέχασε την υπόσχεσή του και μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι το θυμήθηκε».

Για το ότι είχαν ζητήσει όλοι τότε τη φανέλα του:

«Ήταν λογικό. Δεν υπήρξε παίκτης που να μην ήθελε κάτι από τον Ντιέγκο. Και στο πρώτο ματς μας έκανε δώρο, σε κάθε μέλος της αποστολής από ένα ρολόι δικό του με την υπογραφή του. Μου έκλεψαν το σπίτι και μου έκλεψαν το ρολόι εκείνο. Ευτυχώς έχω τη φανέλα. Την έχω ξεχωριστά, αλλά όχι σε κορνίζα, μην μπει κάποιος και μου την κλέψει».

Για το αν θυμάται κάποια στιχομυθία μαζί του:

«Και στα δύο παιχνίδια ήμουν αρχηγός. Ήταν πολύ απλός και κοινωνικός. Με εντυπωσίασε. Κανένας άλλος δεν θα το έκανε αυτό, να έρθει να σε χαιρετίσει μόνος να πει καλή επιτυχία. Ήταν τόσο απλός και μια τεράστια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου. Ήταν επαναστάτης και έλεγε αυτό που ένιωθε».

Για τις αποδοκιμασίες στην Τούμπα:

«Όταν είσαι αντίπαλος στην Τούμπα είσαι και απέναντι. Τον θαύμασαν όμως όλοι. Δεν αντέδρασε και γι’ αυτό ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έκανε πράγματα που δεν έκανε κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. Η είδηση του θανάτου του με σόκαρε. Άλλαξε τον ρου του ποδοσφαίρου και μιας χώρας. Είναι ήρωας στην Αργεντινή, υπάρχει 3ημερο πένθος. Δεν λατρεύτηκε ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος με τα λάθη του. Λίγοι έχουν παραδεχθεί τα λάθη τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.