Αλεξανδρίδης: «Κάναμε κατάθεση ψυχής κόντρα στην ΑΕΚ, στο ημίχρονο το πιστέψαμε»

Πέτρος Χαριζακλής15 Μαΐου 2022

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Η ΑΕΣΧ Πυλαίας ζει το δικό της παραμύθι στο ελληνικό χάντμπολ. Είναι μια ομάδα μόλις εννέα ετών και κατάφερε να πάρει το πρώτο της Κύπελλο στην μοναδική συμμετοχή της σε Final 4. Η παρέα των παικτών από την ομάδα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης κατάφερε έναν μίνι άθλο. Με μπάτζετ το 1/10 αυτού της ΑΕΚ, κατάφερε αφού κέρδισε στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ, να κερδίσει την Ενωση (21-20) στον τελικό και να γράψει ιστορία στο Κλειστό της Κοζάνης. Το κουβάρι αυτού του άθλου ξετύλιξε στο Metrosport.gr ο περιφερειακός της ΑΕΣΧ Πυλαίας, Πανταλέων Αλεξανδρίδης.



-Τώρα που έχουν περάσει μερικές ημέρες, συνειδητοποίησες τι έχετε πετύχει;

«Σίγουρα έχουμε καταλάβει ένα μέρος της επιτυχίας, κανείς μας δεν έχει καταλάβει 100% πόσο μεγάλο είναι και για πόσο καιρό θα συζητιέται».

-Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσες με τη λήξη του αγώνα;

«Εκστασιασμένος, ένιωσα μια αίσθηση δικαίωσης σε όλη την ομάδα για τη δουλειά που κάναμε, για κάποια αποτελέσματα που δεν μας αντιπροσώπευαν γιατί θα είχαμε καλύτερο πλασάρισμα και στο πρωτάθλημα».


-Πόσο μεγάλο είναι μια παρέα ερασιτεχνών αθλητών να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ; Μπορείς να το συγκρίνεις με μια αντίστοιχη επιτυχία στον αθλητισμό;

«Σίγουρα είναι κάτι τεράστιο, δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι αντίστοιχο».

-Τελικά το μπάτζετ παίζει ρόλο;

«Στον θεσμό του Κυπέλλου με νοκ-άουτ ματς, και σε ένα Final 4, δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Κάναμε κατάθεση ψυχής, δείξαμε πως μπορούμε να συγκριθούμε με την ΑΕΚ, παρότι είμαστε ερασιτέχνες και πήραμε το Κύπελλο».


-Μετά την επιστροφή σας στη Θεσσαλονίκη, κάνατε τον γύρο της πόλης με λεωφορείο. Πως νιώσατε σε αυτή γιορτή;

«Κάναμε ένα κύκλο στην Πυλαία, φτάσαμε μέχρι το Δημαρχείο Πανοράματος, μας περίμενε ο κόσμος. Ηταν ωραίο το κλίμα, ο Δήμαρχος είχε ετοιμάσει ωραία πράγματα, έναν προβολέα που έδειχνε τους πανηγυρισμούς, οι οικογένειες έβγαιναν στα μπαλκόνια για να πανηγυρίσουν μαζί μας, πανηγύριζε ο κόσμος μας στα φανάρια. Μετά από αυτή την επιτυχία αρχίζει ο κόσμος και μας μαθαίνει παραπάνω».

«Όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ, βγάζαμε φωτιές από τα μάτια μας»


-Πως ήταν η προετοιμασία του τελικού; Τι ιδιαίτερο κάνατε;

«Είχαμε ένα μήνα για να προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, για τον τελικό προετοιμαστήκαμε μόνο 24 ώρες. Κάναμε σκάουτινγκ, είδαμε βίντεο, αναλύσαμε το πλάνο μας, μπήκαμε και κερδίσαμε. Με την εικόνα που είχαμε , όποιος και να ήταν αντίπαλος θα κερδίζαμε».

-Είπατε πως στην αρχή το βλέπατε ως πλάκα. Όταν φτάσατε στον τελικό, καταλάβατε πως μπορείτε να κατακτήσετε το τρόπαιο;

«Σίγουρα είχαμε σκεφτεί πως μπορούμε να το πάρουμε, αλλά κυρίως ήταν σαν πλάκα στο μυαλό μας. Οταν ήμασταν μπροστά στο σκορ και ειδικά στο ημίχρονο που ήμασταν μπροστά σκορ, βγάζαμε φωτιές από τα μάτια μας. Άλλα 30 λεπτά και είναι δικό μας είπαμε. Δεν έχει επιστροφή, πάμε για να κερδίσουμε. Και αυτό κάναμε».


-Τι πρέπει να έχει μια ομάδα για να φτάσει σε αυτό το «μικρό θαύμα»;

«Πρέπει να έχει από πίσω της ανθρώπους να την στηρίζουν. Εμείς είχαμε υποστήριξη από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, είχαμε τους χορηγούς και την διοίκηση που τρέχει για τα πάντα στην ομάδα. Υπήρξε πολλή δουλειά από τον καθένα μας, αφοσίωση γι’ αυτό που κάναμε και σίγουρα το κλίμα μας, φάνηκε στο γήπεδο και ήταν πολύ σημαντικό για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

-Ο κόσμος στο γήπεδο της Κοζάνης σας έδωσε ώθηση;

«Σίγουρα. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η εικόνα σε όλο το άθλημα».

-Τώρα η νέα χρονιά είναι μπροστά σας. Τι στόχους έχετε θέσει;

«Δεν έχουμε θέσει ακόμη στόχους, προσπαθούμε να το χαρούμε. Το πλάνο θα γίνει το καλοκαίρι».

-Θα παίξετε Ευρώπη από τη νέα σεζόν. Πως θα είναι για μια ερασιτεχνική ομάδα να ανταγωνιστεί επαγγελματικές ευρωπαϊκές ομάδες;

«Φέτος παίξαμε με τη Ντούκλα Πράγας στην Ευρώπη. Σίγουρα θα μας βοηθήσει αυτή η εμπειρία, παίζει ρόλο και η κλήρωση. Σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι πάντα θα υπάρχει άγχος».

«Το χάντμπολ έχει ημερομηνία λήξης, με στήριξε η οικογένειά μου»




-Εκτός από το χάντμπολ, ασχολείσαι με κάτι; Σπουδάζεις;

«Σπουδάζω διατροφολόγος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Δεν ξέρω αν θα ασκήσω το επάγγελμα ή θα κάνω επάγγελμα το χάντμπολ, αν και το δεύτερο έχει ημερομηνία λήξης. Θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά αν έχω την δυνατότητα».

-Πως ξεκίνησες να παίζεις χάντμπολ;

«Κατάγομαι από το Κιλκίς, είναι μια δύναμη στο χάντμπολ, περίπου 9 χρονών ξεκίνησα στις ακαδημίες. Μετά από κάποια ηλικία όμως δεν συμπληρώναμε τα απαιτούμενα άτομα. Ετσι οι προπονητές μου από την Εθνική των Παμπαίδων μου είπαν να πάρω μεταγραφή σε μια ομάδα που θα παίζω και έτσι κατέληξα στην Πυλαία. Η οικογένειά μου με στήριξε και με στηρίζει σε όλες μου τις αποφάσεις μου. Εχω την πλήρη στήριξη τους, βοήθησε που ο αδερφός μου ήταν Θεσσαλονίκη».

-Σκέφτεσαι πως το Κύπελλο με την Πυλαία μπορεί να σου δώσει μια μεταγραφή σε μια επαγγελματική ομάδα;

«Στην ομάδα έχουν όλοι τον ρόλο τους. Σε αυτή τη φάση δεν το σκέφτομαι, αν ερχόταν μια πρόταση δεν θα έλεγα όχι».

-Στην Εθνική ομάδα βρίσκεσαι από τις μικρές ηλικιακές ομάδες. Σκέφτεσαι την κλήση στην Εθνική Ανδρών;

«Από τους Παμπαίδες μέχρι και τους Νέους. Για οποιονδήποτε αθλητή μια κλήση στην Εθνική Ανδρών είναι κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν καλύτεροι από μένα που αξίζουν ευκαιρία αυτή τη στιγμή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.