Alexander the great

Δημήτρης Μπασμπαρέλας11 Φεβρουαρίου 2020

Το όνομά του; Αλεξάντερ Ισάκ. Είναι ο 20χρονος Σουηδός επιθετικός, ο οποίος ταπείνωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου και πέταξε έξω τους “μερένχες” από το Copa Del Rey προ ημερών (6/2). Οχι, μόνος του, βέβαια, αλλά ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα.

Μπορεί ο δανεικός, Μάρτιν Οντεγκαρντ (από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Σοσιεδάδ), να ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση, αλλά ο Ισάκ ήταν εκείνος, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τεράστιο διπλό και τη μεγάλη πρόκριση των Βάσκων (4-3). Εβαλε δύο γκολ και συνάμα είχε ασίστ. Εντυπωσιακή εμφάνιση. Το πρώτο γκολ; Ομορφιά… Και το δεύτερο, εντυπωσιακό. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Σουηδός είχε να δώσει κι άλλα. Δεν άργησε να “χτυπήσει” ξανά.

Την Κυριακή (9/2) μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι των Βάσκων. Μοίρασε την ασίστ στον Πορτού για το 1-0 και στη συνέχεια έβαλε το καθοριστικό γκολ προς το φινάλε (ήταν στο 83ο λεπτό), με το οποίο χάρισε τη νίκη στη Σοσιεδάδ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-1). Η Ευρώπη στα πόδια του...

Οταν δεν πήγε στη Ρεάλ

Ισως λίγοι να γνωρίζουν, πάντως, ότι τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τη “Marca”, ήταν να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ο Σουηδός αποφάσισε να μην πάει, παρά το γεγονός ότι ήταν όλα κλεισμένα, ενώ είχε ταυτόχρονα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις των “μερένχες”. Ηταν όλα τακτοποιημένα. 

Εντάχθηκε εντέλει σε ηλικία 17 ετών στη Μπορούσια Ντόρτμουντ από την ΑΙΚ Στοκχόλμης, αντί εννιά εκατ. ευρώ.

Γκολ, αλλά και ασίστ

Στην πρώτη του χρονιά στη La Liga έχει επτά πλέον γκολ σε 23 ματς Πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο μετρά επτά τέρματα και δύο ασίστ. Πλέον, μετά από την εντυπωσιακή παρουσία του στο ματς του Μπερναμπέου, όλοι τον έμαθαν καλύτερα. Στην Ολλανδία με τη Βίλεμ, πέρα τα γκολ, είχε ταυτόχρονα και επτά ασίστ. Το καλοκαίρι οι Βάσκοι της Σοσιεδάδ τον αγόρασαν από τους Βεστφαλούς με ποσό στα 6,5 εκ. ευρώ.

-Στα 17 του χρόνια αποκτήθηκε από τη Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί δεν τον πίστεψαν. Βέβαια, απέκτησαν πρόσφατα τον Χάαλαντ έναντι 20 εκ. ευρώ, ενώ πρωτίστως είχαν τον Αλκάθερ, που στην αρχή έβγαζε “φωτιές”

-Είναι διεθνής φυσικά με την εθνική Σουηδίας. Κάποιοι βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν ως τον νέο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Λίγο η καταγωγή, βλέπετε, λίγο και το ύψος (1.90). Δεν ήθελε πολύ...

-Πριν τη μεταγραφή στη Γερμανία είχε 10 γκολ σε 24 αναμετρήσεις Πρωταθλήματος στη Σουηδία. Ομως, οι Γερμανοί της Ντόρτμουντ δεν τον πίστεψαν. Τον έδωσαν πέρσι δανεικό στη Βίλεμ. Εβαλε 13 γκολ σε 16 αναμετρήσεις Πρωταθλήματος στην Ολλανδία

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.