Άλεξ Σοάρες: «Όνειρο ζωής για τον Φιλίπε ο ΠΑΟΚ, είναι ολοκληρωμένος παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα»

Χάρης Εμμανουηλίδης14 Φεβρουαρίου 2022

Δύο αδέρφια ξεκίνησαν μαζί το ποδοσφαιρικό τους ταξίδι από την Πορτογαλία, μεγάλωσαν μαζί, έπαιξαν στην ίδια ομάδα αλλά και σε αντίπαλες στις αλάνες της Λισαβόνας, ωστόσο η τύχη έφερε τον έναν εκ των δύο να έρχεται στην Ελλάδα το 2010 για λογαριασμό του Πανσερραϊκού αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς λίγα χρόνια χρόνια αργότερα θα αγωνίζονται στην Ελλάδα σε απόσταση 207 χιλιομέτρων.

Ο λόγος για τον Άλεξ και τον Φιλίπε Σοάρες. Ο μεγάλος και ο μικρός αδερφός. Ο ''αυστηρός'' και ο χαμογελαστός. Ή πιο απλά, δύο καλοί φίλοι που είναι αδέρφια! Ο 30χρονος Άλεξ αγωνίζεται στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλου ενώ ο Φιλίπε αποτελεί την τελευταία μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ με τον μεγάλο της οικογένειας, να μας τον συστήνει με τον καλύτερο τρόπο.

Οι αταξίες στο σαλόνι της μαμάς, το όνειρο του Champions League με τον Δικέφαλο, η...αναμονή στο αεροδρόμιο αλλά και η κίνηση στη Θεσσαλονίκη είναι μερικά από τα πράγματα για τα οποία ο ''αυστηρός'' Άλεξ μας έκανε να ευχαριστηθούμε τη συνέντευξη μαζί του καθώς εκτός καλός ποδοσφαιριστής  διαθέτει και εξαιρετικό χιούμορ.


Απολαύστε τον...
  • Άλεξ, πως είναι η εμπειρία σου στην Ελλάδα και στον Βόλο;

«Μου αρέσει η Ελλάδα και ο Βόλος. Είναι μία ωραία πόλη, ήρεμη και μας αρέσει η ζωή εδώ , ο καιρός και αρέσει στην οικογένεια μου. Μου αρέσει να αγωνίζομαι στην ομάδα, είναι νέα, αλλά πολύ δυνατή και θέλουμε να πετύχουμε πολλά στην ομάδα. Δεν ξεκίνησε η χρονιά όπως περίμενα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πετυχημένη αν βγάλουμε εις πέρας τους στόχους μας. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες για να το πετύχουμε αυτό και αν και δεν αγωνίζομαι όσο θα ήθελα, θα παλέψω για να κερδίσω τη θέση μου, γιατί όπως είπα έχουμε ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ».

  • Σου έφερε γούρι ο Φιλίπε; Γιατί μόλις ήρθε στον ΠΑΟΚ σκόραρες απέναντι στον Άρη...

«Δεν το είχα προσέξει, αλλά ναι μου έφερε γούρι! Το σημαντικό είναι να συνεχίσει να μου φέρνει γούρι όσο καιρό θα είναι στον ΠΑΟΚ και να βάλω και άλλα γκολ».

  • Όπως έχεις δει το φετινό πρωτάθλημα, τι ξεχωρίζεις στις ομάδες;

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα και φαίνεται αυτό, επίσης μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται ο Άρης και αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία από ότι είναι. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι επίσης πολύ καλές ομάδες, ενώ μέσα στα κορυφαία πέντε κλαμπ είναι και και ο Παναθηναϊκός που παίζει επίσης ωραίο ποδόσφαιρο. Καταφέραμε να νικήσουμε κάποιες από αυτές τις ομάδες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Βόλο. Από εκεί και πέρα θέλω να κερδίζει και να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ αλλά όχι όταν παίζει αντίπαλος μας».

  • Έχεις φανταστεί μελλοντικά τη στιγμή που θα παίξετε αντίπαλοι με τον Φιλίπε;

«Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί όσο καιρό παίζουμε ποδόσφαιρο και ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε το εισιτήριο των play - off και να είμαστε αντίπαλοι εκεί. Εντός του γηπέδου δεν είμαστε αδέρφια για 90 λεπτά, εκτός γηπέδου μόνο. Αν παίξουμε μαζί θα του πω να προσέχει για να μην τον χτυπήσω στα πόδια (σ.σ. γέλια), γιατί αυτός μπορεί να είναι ο μεγάλος παίκτης αλλά εγώ ο μεγάλος αδερφός».

  • Πως θα μας τον περιέγραφες σαν ποδοσφαιριστή;

«Ο Φιλίπε είναι ένας πολύ δυνατός ποδοσφαιριστής με πολύ καλή τεχνική, όχι ίσως για να περάσει μαζί 3-4 παίκτες, αλλά έχει εξαιρετική αντίληψη του χώρου μέσα στο γήπεδο και μπορεί να καταλάβει πολύ καλά το παιχνίδι της δικής του ομάδας, όσο και της αντιπάλου του. Είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται περισσότερο στη θέση «8», με εξαιρετικά στοιχεία ενός box to box παίκτη που χρειάζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ενώ είναι πραγματικά ολοκληρωμένος. Μπορεί να κάνει ότι του ζητήσει ο προπονητής. Αν του πει να επιτεθεί θα βγάλει ασίστ, αν του ζητήσει να αμυνθεί θα το κάνει επίσης. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει ισορροπία σε μία ομάδα, αλλά αν του ζητήσεις μπορεί να παίξει και στη γραμμή του τέρματος».

  • Τα παιδικά σας χρόνια πως ήταν; Θυμάσαι να μας πεις κάποια ιστορία;

«Ήταν ένα παιδί γεμάτο ενέργεια, δεν σταματούσε ποτέ και πάντα με το χαμόγελο. Από τότε ήταν πολύ δυνατός και αρκετά ισχυρή προσωπικότητα, αλλά δεν μου δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Θυμάμαι πολύ καλά όταν ο Φιλίπε ήταν 8 ετών να παίζουμε μπάλα στο σαλόνι του σπιτιού μας και έτσι όπως σούταρε τη μπάλα να σπάμε κάποια πράγματα της μητέρας μας, κάτι που δεν της άρεσε καθόλου και φώναζε (σ.σ. γέλια), αλλά από τότε δεν ήθελε να χάνει».

  • Σίγουρα ήσουν από τους πρώτους όταν έμαθες για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τι ήταν αυτό που του είπες για την ομάδα; 

«Στην αρχή ήξερα ότι ήταν μία από τις επιλογές που είχε για τη συνέχεια της καριέρας του και του είπα ότι είναι μία ομάδα που έχει αρκετούς Βραζιλιάνους και Πορτογάλους που θα κάνουν πολύ πιο εύκολη την προσαρμογή του στον Σύλλογο και την Ελλάδα. Αναφορικά με την ομάδα του είπα ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, με ιστορία και τίτλους. Αποτελούσε όνειρο για τον ίδιο να παίξει σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και να καταφέρει να αγωνιστεί στο Champions League μαζί της. Δούλευε πολύ σκληρά για όλο αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του, δεν είναι μόνο σαν επάγγελμα, το χαίρεται, είναι σε μία μεγάλη ομάδα, είναι πιο χαρούμενος από ποτέ».

  • Πως έζησες εσύ όλο του ταξίδι μέχρι να έρθει στην Θεσσαλονίκη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών;

«Ήταν μία περιπέτεια. Μιλήσαμε μαζί όταν μπήκε στο αεροπλάνο από την Πορτογαλία και τότε χιόνιζε στην Ελλάδα. Το αεροπλάνο του ξεκίνησε και όταν έφτασε ήταν όλα κλειστά, ξεκίνησε για μία μεταγραφή και ήταν αποκλεισμένος στο αεροδρόμιο, αλλά ο ΠΑΟΚ τον βοήθησε πάρα πολύ ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες και του βρήκε έναν χώρο για να κοιμηθεί και να περάσει το βράδυ του και όλα πήγαν καλά».

  • Από τα πρώτα πράγματα που έχει δει στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ τι σου έχει πει;

«Του αρέσει πολύ ο ΠΑΟΚ και όλα όσα έχει συναντήσει στην ομάδα. Για την πόλη δεν έχει δει πολλά καθώς τις ώρες που δεν είναι στην προπόνηση ψάχνει σπίτι για μόνιμη εγκατάσταση. Το μόνο που έχει προσέξει είναι ότι έχει κίνηση, έχει πολλά αυτοκίνητα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.