Άλαν Πάρντιου: Αυτά έκανε την πρώτη του εβδομάδα στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης25 Σεπτεμβρίου 2022

Η δύναμη της εικόνας είναι ισχυρή αλλά σε επίπεδο ουσιαστικών συμπερασμάτων δεν συγκρίνεται με καθημερινή τριβή κι αυτό επιβεβαίωσε ο Αλαν Πάρντιου καθώς μέσα από τη συναναστροφή του με τους ποδοσφαιριστές αντιλήφθηκε τα δυνατά και ευάλωτα σημεία του φετινού Αρη.

Πριν πιάσει επισήμως δουλειά, ο Βρετανός προπονητής περιορίστηκε στο υλικό που πήρε στα χέρια του με τα dvd των αγώνων. Μέσω αυτών, δεν θα μπορούσε παρά να φτάσει μέχρι ενός σημείου σε επίπεδο συμπερασμάτων, γι’ αυτόν τον λόγο περίμενε να δουλέψει σε καθημερινή βάση με τους ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να σχηματίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Κι αυτό έγινε. Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα δούλεψε αρκετά στον τομέα των τρεξιμάτων θεωρώντας ότι είναι κάτι που δεν έχει η ομάδα του στο επίπεδο που θα έπρεπε γιατί αυτά οδηγούν σε κερδισμένες μονομαχίες, σε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας και κατ’ επέκταση στον έλεγχο ενός αγώνα. Κυρίως όμως, ο Αλαν Πάρντιου απαιτεί διαφορετική διαχείριση των στατικών φάσεων καθώς έχει διαπιστώσει ότι η ομάδα δεν παίρνει τίποτε από αυτές.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα του Αρη και είναι δεδομένο ότι με την ενσωμάτωση και των διεθνών ποδοσφαιριστών θα δουλέψει ακόμη περισσότερο. Η άποψή του είναι ότι δεν νοείται μια ομάδα που έχει να διαχειριστεί κλειστές άμυνες να μην παίρνει σχεδόν τίποτε από τις στατικές φάσεις και να τα περιμένει όλα σε κανονική ροή αγώνα.

Ο Βρετανός δούλεψε αρκετά και σε επίπεδο τακτικής δίνοντας έμφαση κυρίως σε δύο πράγματα. Καταρχήν, στην πίεση που θα πρέπει να ασκεί μια ομάδα και στη συνολική πίεση που πρέπει να κάνουν όλοι οι παίκτες των γραμμών στο γήπεδο. Είναι κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα στους παίκτες του στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τον Ολυμπιακό διαπιστώνοντας ότι δεν κρατούσαν τις σωστές αποστάσεις και ταυτοχρόνως έδιναν χώρους στον αντίπαλο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την transition άμυνα όπου εκεί οι παρεμβάσεις του 61χρονου θα αφορούν κυρίως τους παίκτες της επιθετικής γραμμής καθώς θα πρέπει να καταλάβουν τη σημασία του ρόλου τους. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν επιμέρους τακτικά ζητήματα στα οποία θα δουλέψει όπως για παράδειγμα τη συμμετοχή των μπακ στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.