Ακρίτα για το διαζύγιο με τα ΝΕΑ του Μαρινάκη: «Τους βρόντηξα την πόρτα, έγινε λογοκρισία»

Χάρης Δημαράς14 Ιανουαρίου 2021

Για το διαζύγιό της με «Τα Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη λογοκρισία που είχε υποστεί σε κείμενό της, μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Έλενα Ακρίτα. 

Η γνωστή αρθογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό, τονίζοντας ότι μόλις διαπίστωσε ότι δεν άρεσε το κείμενό της και έγινε προσπάθεια να αλλαχθεί, πήρε άμεσα την απόφαση να παραιτηθεί, χωρίς να το συζητήσει καν. 

«Ηταν αξιοπρεπές στο διαζύγιο, από την ώρα που λογοκρίθηκε το κείμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ και με κάνει να νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα σπίτι. Το άρθρο πήγαινε κόντρα στη γραμμή  της εφημερίδας και συγκεκριμένα είχε να κάνει με το σπίτι του Τσίπρα, που έλεγαν για αγορά 1,5 εκ. ενώ ήταν νοικιασμένο. Ακόμη δεν έχουν παραδεχθεί το λάθος τους, όχι σε μένα. Βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι. Δεν άφησα κανένα περιθώριο για διάλογο και πάω για άλλα», είπε αρχικά. 

Για το αν της είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο:

 «Δε δούλεψα σε αριστερίστικο έντυπο, ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση στη δημοσιογραφία που γνώρισα εγώ να σου πει ότι το κείμενο να λογοκριθεί. Ποτέ δε θα συνέβαινε αυτό. Υπήρχε μεγάλη παράδοση των αντίθετων απόψεων. Υπάρχουν και διάφορα παρασκήνια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα τρία χρόνια που δούλεψα με τον Μαρινάκη, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια και καλή έγινε».  

Δείτε το video

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.