Ακραίο ρατσιστικό περιστατικό στην Τσέλσι: Προπονητές ξυλοκοπούσαν μαύρους ποδοσφαιριστές

Metrosport Team19 Αυγούστου 2021

Τα ΜΜΕ της Αγγλίας φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ακραία ρατσιστικά περιστατικά, με προπονητές της Τσέλσι να ρίχνουν κλοτσιές και μπουνιές στους νεαρούς μαύρους ποδοσφαιριστές των «Μπλέ.»

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα το 1990, με στοιχεία που έχουν φτάσει ήδη στο Ανώτατο δικαστήριο, οι νεαροί ποδοσφαιριστές καταγγέλουν σοβαρές επιθέσεις που δέχτηκαν από τους προπονητές τους. Ένας από αυτούς, ο οποίος έχει κάνει μήνυση στο club, υποστηρίζει ότι ο πρώην youth-coach, Γκρέιαμ Ριξ, τον είχε χτυπήσει αναρίθμητες φορές με γροθιές, κάτι που είχε κάνει και ο Γκουίν Γουίλιαμς, υπεύθυνος της ανάπτυξης των νεαρών παικτών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν φτάσει στο Δικαστήριο, ο Ριξ χτύπησε με μπουνιά ανάμεσα στα πόδια σε νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος σήμερα είναι 40 ετών, προκαλώντας του μετατραυματικό στρες. Επίσης, χτύπησε τον ίδιο παίκτη πάνω από μία φορά στο κεφάλι, ενώ κατηγορείται για το ότι του προκάλεσε εγκαύματα ρίχνοντας στο κεφάλι του καυτό καφέ.

Σε ένα άλλο συγκλονιστικό παράδειγμα των όσων συνέβαιναν τότε στην Τσέλσι, ο Ριξ, έπαιξε σε ένα ματς προπόνησης και όταν πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ, έριξε την μπάλα με δύναμη στο πρόσωπο του αγοριού με αποτέλεσμα εκείνο να καταλήξει στο έδαφος με ανοιγμένη μύτη.

Ο Ριξ, αρνείται όλες τις κατηγόριες που τον επιβαρύνουν, ενώ ο Γούλιαμς που ήταν για 27 χρόνια σε διάφορα πόστα στην Τσέλσι, δέχθηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει ρατσιστικά σχόλια. Και αυτός όμως, αρνείται ότι έκανε κάποια επίθεση σε παίκτη. Αμφότεροι αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στα βρετανικά Μέσα που επικοινώνησαν μαζί τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.