Άκρα του τάφου σιωπή για τους κάφρους, σε τροχιά συγκάλυψης όλοι

Δημήτρης Μπούζας27 Νοεμβρίου 2020

Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή «ενοχληθεί», είτε από τη συνείδηση του, είτε από κάποιο έμπιστο συνεργάτη του, ένας εισαγγελέας και αποφασίσει να ασχοληθεί με τα όσα συνέβησαν στο Φάληρο μετά τον αγώνα των «αιωνίων».

Και λέω κάποια στιγμή, γιατί μέχρι τώρα που γράφεται το σχόλιο, δεν άκουσα, δεν διάβασα, αλλά ούτε και πληροφορήθηκα με τον οποιοδήποτε τρόπο να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Όπως επίσης δεν άκουσα κάτι να κινείται στο χώρο της αστυνομίας, ώστε να διευκρινιστεί ο ρόλος των εντεταλμένων οργάνων για την τήρηση του νόμου και της τάξης, στο άγριο επεισόδιο σε βάρος του κόουτς (Μπόλονι) της φιλοξενούμενης ομάδας.
Για να είμαι ειλικρινής δεν ασχολήθηκα διόλου με τις αντιδράσεις της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, προφανώς γιατί γνώριζα εκ των προτέρων ότι δεν θα υπήρχαν. Καθώς και με τις αντίστοιχες αντιδράσεις του φίλα προσκείμενου σε αυτήν Υφυπουργού Αθλητισμού.
Σε ότι έχει σχέση με τα ΜΜΕ και την δική τους «συμπεριφορά», σοβαρή συζήτηση ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει, με δεδομένη την άθλια εξάρτηση τους από το πανίσχυρο αθλητικό παρακράτος και τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε μεγάλα αφεντικά και σε σκοτεινά συμφέροντα.
Για αυτόν τον λόγο κλείνουμε τον κύκλο των αναζητήσεων μας και περιοριζόμαστε σε ότι έχουμε μπροστά μας. Αφύσικη βέβαια η κατάσταση. Από τη στιγμή μαλιστα που δεν διαπιστώνεται η παραμικρή αντίδραση, σε ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο. Κοιμήθηκαν ή απενεργοποιήθηκαν αυτοί που όφειλαν να δραστηριοποιηθούν και να προστατέψουν τις φυσιολογικές εξελίξεις, αναζητώντας ευθύνες κι επιβάλλοντας το νόμο; Μέχρι στιγμής λοιπόν «σιγή ασυρμάτου» για τα «ανδραγαθήματα» των κάφρων.
Αν στη συνέχεια προκύψει «κάτι», ασφαλώς και δεν θα έχει την βαρύτητα που θα έπρεπε. Γιατί θα έχουμε μία κίνηση επικοινωνιακής σκοπιμότητας και όχι μια άμεσα και υπεύθυνη αντίδραση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για την ώρα βλέπουμε τους έχοντες ευθύνες να επέμβουν, να βαδίζουν χέρι – χέρι με τους έχοντες την ενοχή. Πορεύονται αντάμα στη γνωστή οδό της συγκάλυψης. Θα μου πείτε και με το δίκιο σας «δεν κουράστηκες εσύ να φωνάζεις και να γίνεσαι γραφικός, επιμένοντας σε ατελέσφορες προσπάθειες;
Πέρα από το γεγονός ότι φαίνεσαι να είσαι μόνος απέναντι σε ένα τερατώδες σύστημα, δεν βλέπεις και τι γίνεται γύρω σου; Ακόμη και αυτοί που είχαν χρέος και ευθύνη να καταγγείλουν τα επεισόδια και να ζητήσουν την βαριά τιμωρία της υπεύθυνης ερυθρόλευκης ΠΑΕ, κάνουν το κορόιδο. Θαρρείς κι έχουν περάσει χρόνια από τη στιγμή που οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι και ένοχοι του επεισοδίου, τους έστησαν στον τοίχο κατασκευάζοντας την άθλια υπόθεση πολυιδιοκτησίας.
Και από τη στιγμή που δεν έχουν αφήσει ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα, να μην επιχειρούν προσβολές σε βάρος του ΠΑΟΚ». Η απάντηση μου θα είναι απλή. Ομολογώ ότι κάποιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία λογική εξήγηση. Τελειώνοντας όμως το σχόλιο μας, απευθυνόμαστε στους αθλητικούς εισαγγελείς και στους υπεύθυνους εκπροσώπους της αστυνομίας από τους οποίους ζητάμε να δώσουν σαφείς εξηγήσεις, για αυτήν την ανεξήγητη αντίδραση και σιωπή τους.
Αλήθεια ο Αθλητικός Εισαγγελέας δεν διάβασε ακόμη την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα; Παράλληλα τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ δεν ένιωσαν την υποχρέωση να καλέσουν τους απαθείς παρόντες αστυνομικούς που «απολάμβαναν» το άγριο μπούλινγκ στον άμοιρο κόουτς; Δεν θα επεκτείνουμε τη συζήτηση μας αναζητώντας το ενδεχόμενο μιας πιθανής ποινής που προβλέπεται για την υπεύθυνη ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο θεωρείται και είναι μακρινό, δυσδιάκριτο και απλησίαστο. Σχεδόν ουτοπικό. Ποινή για τον Ολυμπιακό, ανάλογη των παραπτωμάτων του εδώ και δεκαετίες, πέρα από ένα χάδι δεν υπήρξε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει ούτε και στο μέλλον.

ΥΓ1: Βαθιά υπόκλιση στη μνήμη ενός μεγάλου και προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του. Το χέρι του Θεού που επικαλέστηκε σε μια κορυφαία στιγμή της καριέρας του ο ανεπανάληπτος Ντιέγκο, εμφανίστηκε και απλώθηκε για να τον πάρει κοντά του. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί και αναπολεί τις μαγικές στιγμές που χάρισε το ανεπανάληπτο αυτό ταλέντο, στις μυριάδες των απανταχού της γης ποδοσφαιρόφιλων. Καλό παράδεισο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα...

ΥΓ2: Για τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά και για τον μυστηριώδη κ. Κλάτενμπεργκ τον οποίο ξεγύμνωσε στην κυριολεξία ο Δημήτρης Σαραϊδάρης, θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.