Ακούν. Βλέπουν. Μιλούν. Δεν σκέφτονται!

Αρις Νικολάκης01 Φεβρουαρίου 2020

Έτσι όπως τα έφερε η ζωή μας την τελευταία (κάπου…) εικοσαετία διατελούμε οικονομικοί μετανάστες – που λέει ο λόγος – στην Αττικής. Καλώς ή κακώς… Δυστυχώς ή ευτυχώς… Ο Θεός κι η ψυχή μας ξέρουν!

Ζώντας λοιπόν, εδώ κάτω αντιλαμβανόμαστε πως διαφορά Αττικής – Θεσσαλονίκης δεν είναι (μόνον) τα 500 χιλιόμετρα. Με όποιο μέσο την διανύσετε, αυτή απόσταση δεν αλλάζει. Ο χρόνος διάνυσης αλλάζει ανάλογα με το μέσο.

Μία από τις φυσικά, πολλές… Τις πάρα πολλές διαφορές είναι η ατμόσφαιρα. Όσοι αποτελούν τα κέντρα αποφάσεων εδώ κάτω ζουν. Όσοι αποφασίζουν για όλη την Ελλάδα, στην Αττική ζουν. Όσοι κινούν τα νήματα σε κάθε επίπεδο και σε κάθε δράση εδώ κάτω ζουν.

Αυτοί διαμορφώνουν τις καταστάσεις. Αυτούς διαμορφώνουν οι καταστάσεις. Και τούτο δεν αλλάζει στον αιώνα τον άπαντα. Διαφωνείτε;

Στα χωράφια της Αττικής σπέρνεται, καλλιεργείται, ποτίζεται και θερίζεται κάθε καρπός. Σε αυτά έριξαν τον σπόρο της σκευωρίας. Τον καλλιέργησαν. Τον πότισαν με την ανοχή της νυν Κυβέρνησης. Και θέρισαν το διάτρητο πόρισμα μίας ανυπόστατης Επιτροπής.

Μόνον όταν το ποτάμι της οργής ξεχύθηκε από τη Θεσσαλονίκη τους χάλασε τη συνταγή. Και μόνον όταν κατάλαβαν πως η Ελλάδα δεν τελειώνει στη Βοιωτία… ταρακουνήθηκαν! Δεν έπαψαν όμως, να σπέρνουν, να καλλιεργούν, να ποτίζουν και να θερίζουν το ψέμα κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ολημερίς κι ολονυκτίς ακούει και βλέπει ο πληθυσμός της Αττικής πως ο ΠΑΟΚ κι η Ξάνθη είναι ένοχες ΠΑΕ. Τούτο δε, επειδή το λέει το διάτρητο πόρισμα μιας κατάπτυστης Επιτροπής. Είναι θέσφατο. Δεν δέχονται κουβέντα για το ποιόν των μελών της, τον τρόπο της σύνθεσης της, τη λειτουργία της και το ξεκατίνιασμα των μελών της. Καρφί δεν τους καίγεται για τα επιχειρήματα κατάρρευσης της σκευωρίας. Πώς να φθάσουν κι αυτά από 500 χιλιόμετρα μακριά εδώ;

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φτιάχνει και χαλάει ανθρώπους και καταστάσεις. Γι’ αυτό υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις και τέτοιοι άνθρωποι γενικά, στην πολιτική και το ποδόσφαιρο…

Το άκουσαν. Το είδαν. Ισχύει. Το λένε. Στην διαδικασία αυτή… Ακοής, όρασης κι ομιλίας… Η λειτουργία νου απουσιάζει εκκωφαντικά! Έτσι προκαλείται η αναμπουμπούλα. Και σε αυτή πάντα οι λύκοι χαίρονται…

ΥΓ 1: Όταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρήλαυναν και προβάλλονταν στην Τούμπα προεκλογικά, δεν υπήρχε θέμα. Όταν ζητούσαν στήριξη από τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ δεν υπήρχε θέμα. Τώρα που ο ενιαίος ΠΑΟΚ ζητά την στήριξη τους για τα ηλίου φαεινότερα δίκαια του… Κρύβονται!

ΥΓ 2: Η καλύτερη αντιπολίτευση στη νυν Κυβέρνηση δεν γίνεται από την τέως (συγ)Κυβέρνηση. Από την ίδια τη νυν Κυβέρνηση γίνεται. Και δη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία και στη Θράκη. Με την ένοχη σιωπή και την ανοχή τους και στην σκευωρία (έργο Αυγενάκη. Χριτς, χρατς...) κατά του ΠΑΟΚ κι υπέρ του Ολυμπιακού.

ΥΓ 3: Όπως και να το κάνουμε είναι κατόρθωμα! Η πολιτική ανάσταση της τέως (συγ)Κυβέρνησης από τη νυν Κυβέρνηση μόλις επτά μήνες από το θάψιμο στις εκλογές. Κατόρθωμα; Delete! Θαύμα είναι, θαύμα. Μία το ήξεις αφήξεις στο Σκοπιανό και μία το πάρε δώσε με τον Ολυμπιακό… Ο Αλέξης όρθωσε ανάστημα στον Κυριάκο!

ΥΓ 4: Όταν ματαιωνόταν οι προεκλογικές εκδηλώσεις της τέως (συγ)Κυβέρνησης για τον φόβο αντιδράσεων κατά της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών… Γελούσαν στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα; Καθώς ματαιώνονται εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον φόβο αντιδράσεων κατά της σύμπλευσης με τον Ολυμπιακό… Κλαίνε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.