Έγραψε ιστορία ο Γιόκιτς που... ακόμη μοιράζει ασίστ

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Αν και αντιμετώπισαν, μάλλον απρόσμενα, δυσκολίες, οι Νάγκετς επιβλήθηκαν των Μάτζικ σε ένα από τα επτά παιχνίδια της ημέρας στο ΝΒΑ, με 119-109.

Πρωταγωνιστής τους ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς με ένα ακόμη... πάρτι με ασίστ. Ο Σέρβος είχε 16 τελικές πάσες πέραν των 17 πόντων και των εννιά ριμπάουντ. Ήταν το 81ο παιχνίδι του με διψήφια επίδοση ασίστ για να γίνει ο σέντερ με τη μεγαλύτερη σχετική επίδοση αφού ξεπέρασε τον αείμνηστο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ο Γιόκιτς έφτασε τα έξι ματς με 15+ ασίστ ενώ από το 1980 όταν μπήκε το τρίποντο στο παιχνίδι, δεν υπήρξε άλλος σέντερ έστω με μία τέτοια επίδοση...

Για τους Μάτζικ ο Τσούμα Οκέκε είχε 19 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Η επιστροφή του Κέβιν Ντουράντ μετατέθηκε για μερικές μέρες ακόμη, ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν εκτός και οι Νετς ηττήθηκαν στο Σικάγο από τους Μπουλς με 115-107. Ο Κάιρι Ίρβινγκ προσπάθησε να την αποτρέψει με 24 πόντους και 15 ασίστ, αν και ήταν άστοχος με 12/27 σουτ. Για τους νικητές ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 22 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Χωρίς τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις οι Λέικερς έγιναν εύκολη λεία στα νύχια των Κλίπερς που πήραν το ντέρμπι του Λος Άντζελες με 104-86. Ο Καουάι Λέοναρντ ήτην ο κορυφαίος του αγώνα με 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και οχτώ ασίστ.

Ο Τζέισον Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στη νίκη επί των Χόρνετς με 116-86, έχοντας 22 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Οι 37 πόντοι του Στεφ Κάρι δεν αρκούσαν για τους Ουόριορς στην Ατλάντα όπου ηττήθηκαν από τους Χοκς με 117-111. Ο Κλιντ Καπέλα είχε 24 πόντους και 18 ριμπάουντ για τα «γεράκια».

Τέλος οι Πέλικανς καθοδηγούμενοι από τον Λόνζο Μπολ που είχε 27 πόντους, εννιά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ νίκησαν τους Ρόκετς στο Χιούστον με 122-115.

Ο Μπολ είχε οχτώ εύστοχα τρίποντα και ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση των Πέλικανς. Κορυφαία όμως παραμένει εκείνη των 10 τριπόντων που είχε το 2007 ο Πέτζα Στογιάκοβιτς!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.