«Χρυσός» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δεμερτζίδης - Βαβύλα: «Έχει ψυχή και θέληση λιονταριού»

Κωστής Παναγιώτου23 Μαΐου 2023

Το Απολλώνειο Boxing Club Πιερίας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας, το οποίο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, από τις 14 έως τις 18 Μαΐου, με τον Κωνσταντίνο Δεμερτζίδη να κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στα υπερβαρέα βάρη.

Ο αθλητής του συλλόγου Κωνσταντίνος Δεμερτζίδης, υπό τις οδηγίες της καταξιωμένης προπονήτριας του, της Αναστασίας Βαβύλα, κατάφερε για ακόμη μια φορά να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα υπερβαρέα βάρη, νικώντας τους όλους τους αντιπάλους του με ευκολία, φτάνοντας στον τελικό. Εκεί πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση, καταφέρνοντας να αποκλείσει τον αντίπαλο του και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.


Επίσης, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βασίλης Φραγκογιάννης στα 63 κιλά (αθλητής του Απολλώνειου Boxing Club), οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός. Ο Φραγκογιάννης νίκησε τον πρώτο του αντίπαλο, όμως ηττήθηκε με ελάχιστη διαφορά από τον πολύ πιο έμπειρο αντίπαλο του στα προημιτελικά, μένοντας μια ανάσα έξω από τα μετάλλια.


Η Αναστασία Βαβύλα, μίλησε στο Metrosport.gr για τη συμμετοχή των δύο αθλητών της: «Το φετινό χρυσό ήταν ξεχωριστό για τον Δεμερτζίδη αν και ήταν ήδη άλλες δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, καθώς το πρωτάθλημα είχε μεγάλη συμμετοχή, αφού πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια υπήρχαν 12 και 13 αθλητές σε κάθε κατηγορία, γεγονός που καθιστά την αξία του πρωταθλητή ακόμα ακόμα υψηλότερη. 

Είχαμε μια εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά αφού ο αγώνας έληξε με εγκατάλειψη του αντιπάλου του στον 1 γύρο. Στα ημιτελικά επικράτησε επίσης νίκησε με εγκατάλειψη του αντιπάλου του. Στον τελικό είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, έναν τραυματισμό στον αριστερό ώμο από τον αγώνα της προηγούμενης μέρας και κάποια αλλά διαδικαστικά που δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. 

Βέβαια ο μαχητής στα δύσκολα φαίνεται και Κωνσταντίνος έδειξε απίστευτη συγκέντρωση στον αγώνα και απέναντι στην δυσκολία ύψωσε ανάστημα αντάξιο της σχολής μας και απέδωσε στην πράξη όσα έχει διδαχθεί και απέδειξε ότι έχει ψυχή και θέληση "λιονταριού"».

Στη συνέχεια η Βαβύλα μίλησε για την πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Φραγκογιάννη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: «Ο Βασίλης είναι νέο αίμα για το Απολλώνειο Boxing Club, είναι ένας μαχητής με προσήλωση στον στόχο, σκληρός και συνεπής στην προπόνηση. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ήταν ο δεύτερος του αγώνας γενικά.

Εκπροσώπησε επάξια τη σχολή μας, επικράτησε στον πρώτο αγώνα ενώ δεν κατάφερε να νικήσει τον κατά πολύ εμπειρότερο αντίπαλο του, φτάνοντας εν τέλει στην 4 θέση, μια ανάσα από τα μετάλλια.

Ως προπονήτρια είμαι ικανοποιημένη και από τους δύο αθλητές μου. Το βασικότερο απ' όλα, πέρα από τα μετάλλια, είναι ότι μιλάμε για αθλητές με ήθος και ακέραιο χαρακτήρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.