Αϊζάια Κάζινς: Η μουσική και η σφαίρα στην ωμοπλάτη

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Νοεμβρίου 2021

Ο Αϊζάια Κάζινς ήδη βρίσκεται στην καθημερινότητα του Αρη και το metrosport.gr και το metrosport.gr γράφει για τη ζωή του Αμερικανού γκαρντ ο οποίος γνωρίζει από δύσκολες καταστάσεις καθώς μεγάλωσε σε μια κακόφημη γειτονιά αποφεύγοντας τις κακές παρέες αλλά όχι μια σφαίρα στην ωμοπλάτη!

Διαβάζοντας την ιστορία του Αϊζάια Κάζινς, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι αυτή του περιγραφικού Στιβ Γιατζόγλου και των περιστατικών που έχει εξιστορήσει τα οποία δείχνουν ότι η επιβίωση στη Νέα Υόρκη δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Ο 27χρονος γκαρντ το αντιλήφθηκε από μικρή ηλικία καθώς μεγάλωσε σ’ ένα προάστιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, στο Mount Vernon, στο οποίο (για πολλά χρόνια) τα ποσοστά εγκληματικότητας άγγιξαν «κόκκινο». Κάπως έτσι εξάλλου κινδύνεψε να χάσει και ο ίδιος τη ζωή του, από μια… ξώφαλτση σφαίρα τον Μάιο του 2014 γιατί βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. 

Ο Κάζινς δεν είχε καμία σχέση με συμμορίες, το μπάσκετ ήταν η κατεύθυνση που πήρε από πιτσιρικάς και πέρα από μερικές φασαρίες ως παιδί, το μητρώο του είναι πεντακάθαρο. Ετυχε όμως πάνω σε μια αιματηρή συμπλοκή και μια σφαίρα «καρφώθηκε» στη δεξιά ωμοπλάτη του. 

Μάλλον ήταν τυχερός πάνω στην ατυχία του γιατί ήταν το μικρότερο κακό που θα μπορούσε να του τύχει καθώς λίγες εβδομάδες μετά επέστρεψε εκεί που πολλές φορές… κοιμόταν. 

Στα γυμναστήρια. Τούτο δεν είχε να κάνει με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, αλλά γιατί (στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα) το κρεβάτι δεν ήταν τόσο άνετο και από τη στιγμή που περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στο γυμναστήριο, σκέφτηκε να κερδίσει και χρόνο!

Οι επιδόσεις του στο πανεπιστήμιο τον έκαναν (ευρέως) γνωστό, όπως όμως και ένα άλλο πάθος του, αυτό της δημιουργίας μουσικής. Dj Fragga τον αποκαλούσαν στα πάρτι όπου συνήθιζε να παρουσιάζει τις δημιουργίες του κι αυτό το χόμπι ουδέποτε το εγκατέλειψε.

Μπασκετικά, ο Κάζινς μπήκε στα δύσκολα από τα 18 του χρόνια καθώς ήταν βασικός point guard στην πορεία τη Οκλαχόμα στο March Madness – αφού είχε σταθερή παρουσία – έως και στο Final Four του 2016. Στην καριέρα του, έχει δοκιμαστεί σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας κι αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Γιάννη Καστρίτη για τον ερχομό του στον Αρη καθώς εκτίμησε ότι έχει την εμπειρία για να ανταποκριθεί σε κάθε ρόλο. Πλέον εξάλλου δεν είναι το… παιδαρέλι του κολεγίου αλλά ένας ώριμος μπασκετμπολίστας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.