Αιτίες πολλές, αλήθεια μία: Ο ΠΑΟΚ παραδίδει και τα δύο σκήπτρα στον Ολυμπιακό

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Ιουνίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Μετά το Πρωτάθλημα, πάει και το Κύπελλο. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ παραδίδει και τα δύο σκήπτρα στον Ολυμπιακό. Κρίμα.

Υπεύθυνοι για τον χθεσινό αποκλεισμό η αδυναμία της ομάδας να δημιουργήσει και να σκοράρει, η απειρία του Φερέιρα, που την αποσυναρμολόγησε με ακατανόητες αλλαγές στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, κάποιες μικρές λεπτομέρειες σε φάσεις, που προτίμησαν να χαμογελάσουν στον Ολυμπιακό και μια... περίεργη διαιτησία από τον Κάιπερς, που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα θυμόταν την κίτρινη κάρτα μόνο για παίκτες του ΠΑΟΚ.

Όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν τέσσερις στιγμές. Η ευκαιρία του Λημνιού, η ευκαιρία του Μασούρα, μια ωραία απόκρουση του Πασχαλάκη σε μακρινό σουτ και το άστοχο σουτ του Τζόλη, που, αν δεν έχανε την ισορροπία του, θα μπορούσε να σκοράρει. Η έλλειψη φάσεων βόλευε τον ΠΑΟΚ, γιατί ένα από τα ζητούμενα ήταν το 0-0 και ο αμυντικός μηχανισμός της ομάδας λειτούργησε σχεδόν στην εντέλεια. Οι τέσσερις μπακ με τη βοήθεια των χαφ και των πλάγιων επιθετικών δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους εκτός από τη φάση με τον Μασούρα, αλλά μπροστά μόνο ο Τζόλης έδειχνε ικανός να κάνει το κάτι παραπάνω και το έδειξε με την ωραία προσπάθεια που έφερε την ευκαιρία του Λημνιού. Ο Ακπομ, ως συνήθως, πάλευε μόνος του, ο Λημνιός δεν κατάφερε να “βγάλει” ούτε μια πλαγιοκόπηση, οι σέντρες του Γιαννούλη ήταν άστοχες και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες, παρά το γεγονός ότι ο Ελ Καντουρί και ο Μαουρίσιο είχαν ορισμένες έξυπνες μεταβιβάσεις.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Ο Ολυμπιακός ανοίχτηκε και πίεσε, ο ΠΑΟΚ κλείστηκε και άρχισε το μονότερμα. Υπ' αυτές τις συνθήκες και με τη μία φάση μετά την άλλη, ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 1-0, όπως και έγινε, μετά από δύο σωτήριες επεμβάσεις του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ, όμως, πλήρωσε πολύ ακριβά και τις αλαλούμ αλλαγές του Φερέιρα, που έκανε άνω-κάτω την ομάδα και την αποσυντόνισε. Μέχρι ότι θα έπρεπε να τις κάνει σε τρεις δόσεις και όχι σε δύο (για να κερδίσει χρόνο) δεν σκέφτηκε ο Πορτογάλος.

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε άρον-άρον και το ματς έγινε ροντέο. Ο Βαρέλα ατύχησε στην κεφαλιά που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σα, ο Ολυμπιακός βρήκε αποσυναρμολογημένη την άμυνα του ΠΑΟΚ, πέτυχε το δεύτερο γκολ και εκεί τελείωσαν όλα οριστικά και αμετάκλητα. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε φέτος πέντε φορές τον Ολυμπιακό, νίκησε μία, πήρε μία ισοπαλία και στα υπόλοιπα τρία ματς έχασε. Πολύ “λίγος” απολογισμός για να πάρει Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πέρα απ' όλα τα άλλα τα γνωστά με τις προκάτ δικαστικές αποφάσεις, η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ, καθαρά αγωνιστικά, υπήρξε δυστυχώς κατώτερος του Ολυμπιακού.

ΥΓ. Αλήθεια, αν εδώ και τώρα απομακρυνθεί ο Φερέιρα, πόσο χειρότερα μπορεί να πάει αυτή η ομάδα; Μήπως αρκεί ο αέρας της αλλαγής για να μη χαθεί και η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα;

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.