Αισιόδοξη πρόβλεψη Γαλιατσάτου: «Σε 6-8 μήνες η πανδημία θα τελειώσει»

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2021

Αισιόδοξος ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μονάδας Covid στο νοσοκομείο Johns Hopkins των ΗΠΑ, Παναγής Γαλιατσάτος.

Προϋπόθεση είναι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να εμβολιαστεί και να φορά τη μάσκα του. «Αν έχουμε αρκετό κόσμο που έχει κάνει το εμβόλιο, αν προσέχουμε με τις μάσκες, ο ιός θα φύγει. Ο ιός χρειάζεται εμάς για να ζήσει, αν δεν μπορεί να πάει σε κάποιον γιατί φορά μάσκα ή έχει το εμβόλιο, θα φύγει», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας ότι εάν το 80% του πληθυσμού εμβολιαστεί και φορά τη μάσκα έξω σε «6-8 μήνες η πανδημία θα τελειώσει».

«Πιστεύω η πανδημία θα τελειώσει, η covid θα μείνει, κάπως θα μείνει», είπε, τονίζοντας ότι θα μείνει σαν γρίπη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον. «Αυτή την εβδομάδα βλέπαμε πολλές έρευνες που έβγαιναν για να εξηγήσουν τι συμβαίνει με την Όμικρον, πολλά ακόμα θα έρθουν. Αλλά μέχρι στιγμής έχουμε δει δύο πράγματα. Βλέπουμε ασθενείς να κολλούν την Όμικρον πιο γρήγορα από τις περασμένες παραλλαγές, αλλά την ίδια στιγμή δεν βλέπουμε πιο πολλούς αρρώστους. Θέλω να πω κολλάει, παίρνεις ένα κρύωμα, αλλά πολλοί δεν έχουν πάει στο νοσοκομείο, δεν βλέπουμε τα νοσοκομεία να γεμίζουν από την Όμικρον, ακόμη», δήλωσε.

«Το εμβόλιο ακόμα βοηθάει, μπορεί να έχει χαμηλώσει λίγο η δύναμη, αλλά ακόμα βοηθάει να σώσει τη ζωή σου και να σε κρατήσει έξω από το νοσοκομείο», είπε σε άλλο σημείο.

Κλείνοντας, ο κ. Γαλιατσάτος επισήμανε την ανάγκη οι πιο πλούσιες χώρες να στείλουν εμβόλια στις πιο φτωχές ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και να μην εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.