Αίολη η ευθύνη της (τυχόν…) επανεκκίνησης;

Αρις Νικολάκης14 Μαΐου 2020

Τι δεν καταλαβαίνουν, τελικά; Ή μήπως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Παίζει και τούτο! Με αυτούς (πολιτικούς κι αθλητικούς παράγοντες) βλέπετε… Έχοντας καεί στο γάλα, φυσούμε και στο γιαούρτι…

Για την επανεκκίνηση του ελληνικού Πρωταθλήματος …απαγορευτικό δεν αποτελεί μόνον η παρουσία της μάστιγας του αιώνα (και) στον τόπο μας. Αποτελεί κι ο όγκος των δικαστικών εκκρεμοτήτων γι’ αυτό. Το λέμε και το ξαναλέμε. Η εμμονή στο βάδισμα της Ελλάδας στον δρόμο τον οποίο ίσως, χαράξουν στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία κι αλλού είναι λαθεμένη επιλογή.

Η κατάσταση στον τόπο μας είναι διαφορετική. Στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία κι αλλού δεν περιμένουν δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δύνανται, να φέρουν τα πάνω, κάτω. Στην Ελλάδα περιμένουμε.

Δεν προδικάζουμε την υπόθεση του ΠΑΟΚ στο CAS. Δεν προδικάζουμε και την υπόθεση του Ολυμπιακού (και του Ατρόμητου) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αλλά… Ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως ο ΠΑΟΚ δε θα δικαιωθεί ή θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός (κι ο Ατρόμητος); Ουδείς υγιώς σκεπτόμενος νους σκέφτεται την περί τούτου εγγύηση.

Πως λοιπόν, και γιατί άραγε καταγράφεται τέτοια επιμονή κι από το υφυπουργείο Αθλητισμού (αν και προσπαθεί να βγάλει την ουρία του από την υπόθεση…) κι από τη Σουπερλίγκα; Είναι άξιον απορίας να επιμένουν. Και μάλιστα, συνάμα να παίζουν και πινγκ πονγκ με την ευθύνη της επανεκκίνησης. Πετώντας η μία πλευρά το μπάκα στην άλλη, με την άλλη να το πετά πίσω…

Στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία κι αλλού φουντώνουν οι φωνές φιλάθλων κατά της σπουδής της επανεκκίνησης. Στην Ιταλία τραντάζεται ο τόπος συθέμελα από τα μηνύματα των φιλάθλων της Ατλάντα, της Τορίνο κι άλλων ομάδων. Στη Γερμανία η χαλάρωση των μέτρων προκάλεσε ένταση της διασποράς. Εκεί φουντώνουν οι φωνές των παικτών. Στην Αγγλία δεν βρίσκουν τρόπο, χρόνο και χώρο διεξαγωγής των αγώνων επειδή ο φόβος του Κορωνοϊού σκιάζει τα πάντα.

Και στην Ελλάδα; Κωφεύουν στις κραυγές φιλάθλων και παικτών στην Ευρώπη. Δεν αποφασίζουν μεν, την επανεκκίνηση. Τη συζητούν δε, καθημερινά. Πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης – επιμένουμε σε αυτό – από όσους επιμένουν σε αυτήν!

Θεωρούμε – τούτο είναι ολοκάθαρα προσωπική εκτίμηση – πως εάν κι εφ’ όσον (με το καλό ευχόμαστε…) ο συρμός τού Πρωταθλήματος κυλήσει πάλι, στις ράγες δεν αποκλείεται (αν και το απευχόμαστε εκ βαθέων ψυχής!), να μην αποφύγουμε την έντονη διασπορά του Κορωνοϊού. Είναι αναπόφευκτη η στενή επαφή πλήθους ανθρώπων μέσα κι έξω από τα γήπεδα….

Ποιος θα είναι υπεύθυνος κι υπόλογος να ο μη γένοιτο συμβεί το απευκταίο; Η πολιτεία ή η Σουπερλίγκα; Δεν μπορεί να μείνει αίολη τέτοια ευθύνη!

Φυσικά, υπεύθυνη κι υπόλογη θα είναι η Πολιτεία. Αυτή αποφασίζει την επανεκκίνηση η μη του Πρωταθλήματος. Κι όπως εισέπραξε δικαίως, τα ωσαννά για όσα έπραξε στην επέλαση της μάστιγας του αιώνας στον τόπο μας… Έτσι θα εισπράξει αναλόγως, τα ανάθεμα εάν η επέλαση της – που το απευχόμαστε - θα διαβεί κι από τα γήπεδα!

ΥΓ 1: Ορθά, ορθότατα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρεί σε μία σημαντική για το παρόν και το μέλλον της απόφαση. Να εξορθολογήσει την οικονομική πολιτική στην διαχείριση του ρόστερ της.

ΥΓ 2: Ορθά, ορθότατα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρεί και σε μια άλλη σημαντική για το παρόν και το μέλλον της απόφαση. Αλλάζει την επιθετική της στρατηγική στα «μέτωπα» των δικαστικών υποθέσεων της!

ΥΓ 3: Δυο πόρτες θα έχει πλέον η ζωή μετά τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον Κορωνοϊό. Η μία θα οδηγεί στις πύλες του (επίγειου, έτσι;) Παραδείσου κι η άλλη στις πύλες της Κόλασης. Προσέξτε την επιλογή σας. Δε θα αφορά μόνον εσάς αλλά κι εμάς. Κι εάν θέλετε εσείς, να ρισκάρετε τη ζωή σας… Τι σας φταίμε εμείς, για να ρισκάρετε και την δική μας; Ε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.