Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Νάπολι 0-2: Κυρίαρχη η Νάπολι πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στην Γερμανία

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2023

Στο πρώτο παιχνίδι για τους «16» του Champions League στην Γερμανία στην Φρανκφούρτη της Άιντραχτ κόντρα στην Νάπολι οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι και με γκολ των Οσιμέν και Ντι Λορέντζο βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι τελικές με τις οποίες ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ήταν 6-24. Οι Ιταλοί απείλησαν δύο φορές πριν ο Κβαρατσχέλια στο 36' βρεθεί στην άσπρη βούλα για πέναλτι που κέρδισε ο Οσιμέν, ωστόσο ο Γεωργιανός αστόχησε. Αντίθετα εύστοχος ήταν τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός που εκμεταλλεύτηκε την γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του και την εξαιρετική μπαλιά του Λοσάνο για το 0-1.



Και το δεύτερο μέρος ακολούθησε το ίδιο τέμπο με τους Ναπολιτάνους να είναι επιβλητικοί ενώ βοήθεια στο έργο τους αποτέλεσε και η αποβολή του Γάλλου επιθετικού της Άιντραχτ, Κόλο Μουανί στο 58' με απευθείας κόκκινη. Το αριθμητικό πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκε λίγα λεπτά αργότερα η Νάπολι που πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ντι Λορέντσο στο 65' μετά από φανταστική ενέργεια του Κβαρατσχέλια.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου στην Νάπολι με την ομώνυμη ομάδα να έχει σχεδόν σφραγίσει το εισιτήριο στα προημιτελικά του Champions League, αφού μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» μοιάζει ανίκητη.
   
  • ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Μπούτα (69' Κνάουφ), Καμάντα, Σο, Μαξ, Λίντστρεμ (69' Μπορέ), Κολό Μουανί, Γκέτσε (81' Αλιντού)
  • ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Ζαμπό Ανγκισά (80' Εντομπελέ), Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80' Έλμας), Όσιμεν (84' Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (84' Πολιτάνο)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.