Αϊντχόφεν - Λέστερ 1-2: Οι αλεπούδες στα ημιτελικά του Conference με επική ανατροπή

Κωστής Παναγιώτου14 Απριλίου 2022

Η Λέστερ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, αλλά σε 11 λεπτά στο δεύτερο έκανε την ολική ανατροπή, πετώντας εκτός συνέχειας την Αϊντχόφεν. Οι χρυσές αλλαγές του Ρότζερς με Λούκμαν και Ντάκα άλλαξαν την εικόνα στο δεύτερο μέρος και έδωσαν στις «αλεπούδες» μια σπουδαία στα ημιτελικά του Conference League.

Η αγγλική ομάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της από τον νικητή του ζευγαριού Ρόμα-Μπόντο Γκλιμτ.

Ο αγώνας:

Στο 14΄ο Γκέτζε υποδεχόμενος τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή πιάνει ένα δυνατό σουτ και αναγκάζει τον Σμάιχελ σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ιχεανάτσο βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Μπαρνς, με τον τελευταίο να φτάνει απέναντι στον Εμβογκό αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο περνώντας δίπλας από το αριστερό δοκάρι των Ολλανδών.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν διαρκώς τους Άγγλους και στο 27ο λεπτό εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Τίλεμανς, με τον Γκέτζε να πασάρει στον Ζάχαβι και εκείνος από δύσκολη γωνία αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Λέστερ, κάνοντας το 1-0.

Το πρώτο μέρος είχε φάσεις εκατέρωθεν, αλλά οι ποδοσφαιριστές Αϊντχόφεν ήταν πιο απειλητικοί μπροστά από την εστία της Λέστερ και με τον Ζάχαβι πήραν προβάδισμα στο παιχνίδι.

Ο Μπρένταν Ρότζερς προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Λούκμαν και τον Ντάκα να παίρνουν στη θέση των Μπαρνς και Ολμπράιτον αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά, όπως ήταν λογικό, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στα καρέ των Ολλανδών, αλλά χωρίς να καταφέρνουν να απειλήσουν την εστία του Εμβογκό.

Στο 62ο λεπτό ο Ντάκα βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αλλά δεν σημάδεψε σωστά, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Η Λέστερ έχοντας βγει στην επίθεση για να βρει το γκολ της ισοφάρισης άφηνε κενούς διαδρόμους στην άμυνα, με τον Σανγκαρέ στο 74΄να χάνει τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Αϊντχόφεν.

Οι «αλεπούδες» τελικά ισοφάρισαν στο 77΄(1-1), μετά από ωραία προσπάθεια του Πέρεθ και πάσα στο Μάντισον, με τον Άγγλο να σουτάρει δυνατά, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Εμβογκό.

Έξι λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των Ολλανδών πραγματοποίησε απόκρουση ενστικτωδώς από το σουτ του Πέρεθ από τη μικρή περιοχή, κρατώντας όρθια την ομάδα σε ένα σημείο που η Λέστερ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 88ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή, με τον Ρικάρντο Περέιρα να παίρνει το ριμπάουντ από το σουτ του Ντάκα και την απόκρουση του Εμβογκό, γράφοντας το 2-1 υπέρ της Λέστερ.

Αϊντχόφεν ( Προπονητής: Ρόγκερ Σμιντ ) : Εμβογκό, Τζούνιορ, Τέζε, Ραμάλιο, Μαξ (74' Όπεγκαρντ), Σανγκαρέ, Γκέτσε, Γκουτιέρες (90' Μπρούμα), Γκάκπο, Ζάχαβι (82' Βινίσιους), Φέιρμαν (82' Ντόαν)

Λέστερ ( Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς ) : Σμάιχελ, Περέιρα, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ, Ολμπράιτον (46' Ντάκα), Ιχεανάτσο (65' Πέρεθ), Μπαρνς (46' Λούκμαν)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.