Αποχωρούν σταδιακά οι αγρότες: Ποια μπλόκα «σπάνε» μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2026

Σε φάση λήψης αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους περνούν οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα, έπειτα από περισσότερες από 50 ημέρες κινητοποιήσεων και στον απόηχο της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα (19/1) με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο «σκληρό» μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, οι αγρότες αποφάσισαν, κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, την αποχώρηση των τρακτέρ από το εθνικό οδικό δίκτυο την Παρασκευή (23/1). Παράλληλα, προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην πόλη της Λάρισας.

Διαφορετικές αποφάσεις στα υπόλοιπα μπλόκα

Στα Μάλγαρα, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν με τα τρακτέρ έως τουλάχιστον την Παρασκευή (23/1), κρατώντας ωστόσο ανοιχτούς τους δρόμους. Αντίστοιχη στάση διατήρησης των μπλόκων υιοθέτησαν και οι αγρότες στον Λογγό Τρικάλων.

Στο Κάστρο Βοιωτίας, η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι η αποχώρηση των τρακτέρ θα ξεκινήσει την Παρασκευή (23/1) στις 12:00. Παράλληλα, οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο να τεθούν επί τάπητος τοπικά ζητήματα, όπως το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού στη Βοιωτία.

«Σπάει» το μπλόκο και το Ε-65

Ύστερα από 48 ημέρες στον δρόμο, οι αγρότες από το μπλόκο στο Δερβένι αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις εστίες τους. Το ίδιο έπραξαν και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από το μπλόκο της Ε-65 στην Καρδίτσα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, ξεκαθάρισε πως ο αγώνας δεν τελειώνει, αλλά θα συνεχιστεί με άλλες μορφές κινητοποιήσεων. 

Μάλιστα, προανήγγειλε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, έπειτα από πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.