Αγορά ακινήτων από τα...θεμέλια- Πιο συμφέρουσες οι τιμές για τα νεόδμητα

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2022

Ανοδική παραμένει η τάση στην αγορά νεόδμητων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, που το τελευταίο διάστημα γνωρίζει δόξες… ανοικοδόμησης.

Οι ζητούμενες τιμές παραμένουν «τσουχτερές» με πρωταθλήτρια την ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, όπου η τιμή ανά τμ, όπως αυτή προκύπτει από αγγελίες σε κτηματομεσιτικά γραφεία, ξεπερνά και τα 5.000 ευρώ/τ.μ. Όπως τονίζουν καλοί γνώστες της αγοράς ακινήτων, η μικρή, επί του παρόντος, διαθεσιμότητα νεόδμητων κατοικιών, σε συνάρτηση με τις αυξήσεις των τιμών στα οικοδομικά, κρατούν τις ζητούμενες τιμές πώλησης σε υψηλά επίπεδα.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έντονη οικοδομική δραστηριότητα μπορεί να εξηγηθεί τόσο λόγω της αναστολής του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές που πυροδότησε τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται για νεόδμητα διαμερίσματα, καθώς για περισσότερα από 10 χρόνια στη χώρα μας είχαμε σχεδόν ξεχάσει τον όρο νεόδμητο διαμέρισμα.



Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως πλέον πολλά από τα διαμερίσματα που είναι υπό ανέγερση πωλούνται από τα θεμέλια, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές προ οικονομικής κρίσης, όταν οι νεόδμητες οικοδομές ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και ο κατασκευαστικός κλάδος ζούσε τους καταιγιστικούς ρυθμούς της ξέφρενης ανοικοδόμησης.

Πηγή: voria.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.